Published On: Fri, Jun 24th, 2016

Plenković ima plan: ‘Ne osvrćem se na spinove, neka se kandidiraju i drugi kolege!’

HDZ-ov eurozastupnik koji je najavio kandidaturu za predsjednika stranke, Andrej Plenković, gostovao je u Dnevniku RTL-a.

Metodu  ‘jedan član, jedan glas’ smatra logičnim rješenjem Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. “Na proteklim izborima za predsjednika smo dosegnuli standard neposrednog izbora šefa stranke. Logično da ovim okolnostima, osobito pred parlamentarne izbore, damo snažan legitimitet onom kandidatu koji će osvojiti povjerenje članova HDZ-a”, rekao je Plenković za RTL te dodao da svoj optimizam temelji na tome što je u dosadašnjem radu “dao značajan obol pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, dosezanju određenih demokratskih standarda u zemlji, svemu onome što su bile ključne orijentacije protekla dva desetljeća.”

“U ovom trenutku, kad se HDZ zbog pogrešnih procjena vodstva stranke, prije svega mislim na neuspjeh preslagivanja, našla u situaciji da vrlo brzo mora raditi pripreme za parlamentarne izbore, spreman sam kao zastupnik u Europskom parlamentu, i čovjek koji je nosio listu HDZ-a prije dvije godine, staviti na raspolaganje svoje znanje, ideje, radišnost i iskustvo za dobrobit stranke i boljitak građana”, ističe Plenković .

“Mislim da će biti dobro za stranku ako i drugi kolege, imamo puno kvalitetnih ljudi, istaknu svoju kandidaturu. Spreman sam na raspravu, dijalog i argumente”, rekao je Plenković.

Kako bi izgledao HDZ pod njegovim vodstvom, Plenković naglašava da ima svoju misiju:

“HDZ jest desni centar, ja to kontinuirano govorim. Ne osvrćem se na spinove onih koji su htjeli da HDZ bude nešto drugo od onoga što mu je europski identitet kao dio obitelji Europske pučke stranke. Mi smo narodnjačka, državotvorna stranka, koja baštini demokršćanske vrijednosti, učinili smo najviše u stjecanju ovisnosti, i hrvatski branitelji u obrambenom domovinskom ratu, i u procesu pristupanja Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji. Danas, hrvatske građane 2016. zanima budućnost, zanima ih gospodarstvo, povećanje standarda, radna mjesta. Mislim da su to ključne teme na kojima trebamo koncipirati naš program te ponuditi građanima političku stabilnost, pravnu sigurnost i gospodarski rast i razvoj”, zaključio je za RTL.