Plenković: “Hrvatsku ne trese nikakva afera”

Zagreb, 060723.
Konferencija za medije Andreja Plenkovica, nakon sjednice Vlade u NSK.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak, nakon što je objavljeno da su Uskokovi istražitelji ušli u sjedište HEP-a, da Hrvatsku ne trese nikakva afera te poručio da je Vladina politika u energetskoj krizi bila osigurati priuštivost energenata za građane i gospodarstvo.

“Ne trese Hrvatsku nikakva afera. Hrvatska, Europa i svijet zahvaljujući brutalnoj agresiji Putina na Ukrajinu živi već godinu i pol dana. U toj nezabilježenoj energetskoj krizi politika Vlade bila je osigurati energetsku sigurnost u pogledu opskrbe i priuštivost energenata u pogledu cijena za naše građane, za naše gospodarstvo, industriju, bolnice, domove za starije, vrtiće, škole, općine, gradove, županije… za sve”, rekao je Plenković nakon svečanosti otvorenja Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a Split.

Pri tome je naglasio kako je HEP instrument u provedbi politike hrvatske Vlade u suočavanju s energetskom krizom i posljedicom bez presedana, poručivši – da nije bilo intervencije Vlade, računi za struju bili bi pet puta veći svakome u proteklih godinu i pol dana, a slično je i s plinom.

“Čekamo da pristignu izvješća od svih aktera i kada ih objedinimo, vidjet ćemo gdje je i je li došlo do problema”, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je također odbacio optužbe oporbe i tjednika Nacional da je lagao kada je rekao da nije informiran o plinskoj aferi.

Ustvrdio je kako ga Nacional već sedam godina “drži na naslovnici u negativnim temama”, a o problemu s uredbom o plinu 30. lipnja ga je izvijestio ministar gospodarstva te su tu uredbu ukinuli na prvoj idućoj sjednici hrvatske Vlade.

Dnevnik.ba

more recommended stories