Published On: Pet, srp. 13th, 2018

Plan dočeka u Zagrebu: Očekuje se 100 tisuća navijača, evo kuda će proći Modrić i društvo

HRVATSKA će u nedjelju od 17 sati u Moskvi igrati svoje prvo finale svjetskog nogometnog prvenstva protiv Francuske.

Već su pobjedom protiv Engleske u polufinalu hrvatski nogometaši ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa i nadmašili Vatrene iz 1998. godine.

U Hrvatskoj se slavi već danima. Modrić, Mandžukić, Lovren, Zlatko Dalić i ostali slavljeni su kao heroji, a diljem zemlje im se podižu plakati i poruke zahvale.

Ishod finala više nije ni važan, hrvatski nogometaši će i u slučaju poraza kod kuće biti dočekani kao heroji. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već je najavio “doček kakav još nije viđen”.

Spektakularna fešta u Zagrebu najavljena je za ponedjeljak jer će reprezentacija prespavati u Moskvi nakon utakmice i u ranim poslijepodnevnim satima trebala bi sletjeti u Hrvatsku.

Na ulicama grada i na putu od zračne luke do glavnog trga očekuje se na desetke tisuća ljudi, kao što je bilo i prije 20 godina.

Organizacijski odbor dočeka, u kojem sjede predstavnici Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza te redatelj Krešo Dolenčić, već je održao niz sastanaka, a na današnjem dogovoru pripremljen je svojevrstan plan cijelog događanja.

Očekuje se da reprezentacija iz Moskve odleti u ponedjeljak oko 11 sati ujutro. Let iz Moskve do Zagreba trebao bi trajati otprilike dva i pol sata, a slijetanje se očekuje u 13:30.

U to vrijeme program na Trgu bana Josipa Jelačića već bi trebao početi s obzirom na to da se na njemu očekuje više desetaka tisuća ljudi.

Prvotni plan, piše Jutarnji list, bio je da se doček organizira na istom mjestu gdje je dočekana generacija Vatrenih 1998. – na Trgu Francuske Republike. Razlog je bio taj što organizatori očekuju više od 100 tisuća ljudi, međutim ta je ideja odbačena zbog simbolike jer je upravo Trg bana Josipa Jelačića centralni hrvatski trg.

Nakon slijetanja u Zračnu luku reprezentaciju će dočekati mažoretkinje i brojni navijači, nakon čega će otvorenim autobusom na kat reprezentativci krenuti prema središnjem zagrebačkom trgu.

Autobus s igračima i stručnim stožerom,kako se nagađa, najvjerojatnije će u Zagreb ući Ulicom Savezne Republike Njemačke, potom Avenijom Dubrovnik, Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice do Vukovarske, te Savskom i Ilicom do samog Trga. O toj trasi pravodobno će izvijestiti i zagrebačka policija.

Njihov dolazak na Jelačićev trg očekuje se oko 14:30, a vrlo brzo nakon toga, ideja je organizatora, Trg bi trebala preletjeti Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Za takvu ideju blagoslov još mora dati Ministarstvo obrane.

Cijeli program trebao bi trajati oko sat vremena, igrači će biti u prvom planu i u tom smislu bilo kakvi pozdravi i poruke političara neće biti potrebni.

Navijače će dočekati Zaprešić Boysi koji bi trebali biti jedini izvođači na dočeku. Moguće je da se još neke pjesme puste na matricu, a prema programu trebale bi se pjevati isključivo navijačke pjesme te domoljubna budnica Moja domovina.

U vrijeme izvođenja te pjesme na Trgu bi se trebali ispaliti crveno-bijeli konfeti te će se u nebo pustiti tisuće crveno-bijelih balona.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer