Published On: Sri, stu 15th, 2017

PLAĆAT ĆE GA I NAŠA DJECA: Imidž države u koju se vraćaju borci sa sirijskog ratišta plaćat će se u milijardama dolara

Nitko se u BIH nije ozbiljno pozabavio pitanjem koliko će koštati BIH i njene građane imidž BIH kao države u koju se vraćaju borci sa sirijskog ratišta.

Ne ulazeći sada u točnost o broju takvih ljudi, činjenica je da ozbiljan investitor tu doći neće. Činjenica je i da će mnogi normalan čovjek zbog tog odseliti.

Ovaj tekst stoga bit će jako kratak.

Hoće li šteta po državu, zbog ovakvog imidža biti u stotinama milijuna maraka, ili u milijardama?

Tko je nas, koji smo protiv te prakse, da se ti ljudi tek tako samo vraćaju, pitao , prihvaćamo li da zbog toga BIH plati tolike novce odštete?

Jel netko pitao nemuslimane u BIH, slažu li se da iz svojih džepova i džepova svoje djece plaćaju porez, na sudjelovanje njihovih komšija u ratu u Siriji?

Čisto malo razmislite. Kolika je cijena življenja u BIH. U državi kojima su ti neki ISIL-ovci čak i simpatični.

Mladen Ivanić danas je izjavio da je najveći problem BIH njen imidž. Slažemo se.

Da se razumijemo. BIH ima loš imidž još od ranije. Zbog rata i zločina. No nakon rata postojala je volja svijeta da se u BIH uloži. Da se ovoj zemlji pomogne.

S imidžom zemlje koja udomljuje džihadiste, ne samo da neće privući nikoga. nego će i ono preostalo tu što ulaže, političko Sarajevo, naprosto rastjerati.

U tom smislu povici za autonomijama pojedinih regija u BIH, poprimaju potpuno drugačije značenje i kontekst od dosadašnjeg.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x