Published On: Sub, sij 17th, 2015

JE LI GA ZUKAN REVIDIRAO? Nasser bin Ali al-Ansi 1995. bio je pripadnik ABIH a njegov vrhovni zapovjednik bio je Alija Izetbegović!

Terorist koji je objavio da “Al-Qaeda” stoji iza masakra u Parizu, tijekom 1995. godine boravio je u BiH, piše CNN.

Jedan od vođa ogranka “Al-Qaedae” s Arapskog poluotoka Nasser bin Ali al-Ansi iz Jemena, prema pisanju CNN-a 1995. je došao u BiH, i tu je prošao vojnu obuku i borio se protiv Srba.

Ali al-Ansi je u BiH ostao godinu nakon čega se vratio u Jemen. Šefa “Al-Qaedae ” Osamu bin Ladena upoznao je 1998. godine i odmah se službeno priključio toj terorističkoj organizaciji, prenosi Glassrpske.

U studenom 2014. godine objavljen je jedna intervju sa Ali al-Ansijem u uvodu je predstavljena njegova biografija u kojoj je navedeno da je bio u džihadu u Jemenu, BiH, Kašmiru, Afganistanu, Tadžikistanu, Filipinima, Siriji i Turskoj. U studenom 2013. jemenski novinar Abdul Razzaq al Jamal objavio je intervju u kojem je navedena i opširna biografija Ali al-Ansia u kojoj također stoji da se borio u BiH. Dijelove tog intervjua preveli su i prenijeli internet siteovi koji prate terorističke grupe i njihove aktivnosti.

U sigornisnim agencijama BiH u tijeku su provjere je li točna informacija o njegovom boravku u BiH.

Priču o Jemenu, zemlji koja izvozi teror pročitajte ovdje.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare