PITANJE ZA STRANKE HNS-a: Tko vas je ovlastio da toliko vjerujete Euro-Atlant-ISIL-lovcima na hrvatske glave i da nas bezuvjetno gurate k njima u “zagrljaj”?

Nitko nije toliko koštao BH Hrvate kao Zapad. I vjera u njega. Ne samo u prošlosti, o tome bi se moglo pisati danima, o ponašanju Zapad od upada Osmanlija u ovu nekada cijenjenu europsku kraljevinu pa preko 1878 i Hercegovskog i bosanskog ustanka, koji su sabotirali, da bi ga potom poništili Berlinskim Kongresom i vratili Tursku u igru pa i kasnije. Prvi i svjetski rat Zapad je tu donio. Ne istok. Rijetki pak prodori Zapada poput onog Eugena Savojskog skupo su plaćeni opet po leđima Hrvata Katolika. Posljedica tog pljačkaškog prodora u Sarajevo nije bilo oslobađanje BIH nego povlačenje a s tim povlačenjem doveli su nas do gotovo egzodusa. Tada od drugog naroda postajemo treći narod po brojnosti. Jer su se katolici, bojeći se odmazde Osmanlija masovno povlačili prema Dalmaciji i Slavoniji.

Novije doba, doba rata, i poraća također plaćamo glupost i nenaklonjenost Zapada. Prvvo – sve su uradili da zaratimo, potom su nam nametnuli embargo na oružje, potom su se upravo na Hrvatima, igrali sudaca na način da su nas presuđivali uzduž i poprijeko. A naše žrtve nisu ih zanimale. Javno su to rekli.

Postratno vrijeme u BIH može se opisati ne kao daytonska faza. Nego faza dovršetka genocida nad Hrvatima u BiH a koji je odlučio provesti taj isti Zapad. Prepolovljenom i uz  to najmalobrojnijem narodu u BIH upravo je Zapad skupa s USA stavio omču oko vrata. Zvala se ona Granićeva kravata ili Bidenovo uže radi se omči. U konačnici bio je to čin Zahvale modernog Osmanskog carstva – Sjedinjenih Američkih Država narodu Petra Hercega. Kojeg su odlučili dokrajčiti. Kao Indijance.  Ili Kurde. Svejedno.

To nam je hvala za sve. Naše najbolje sinove su uzeli, kao janjičare, i odveli daleko. A nas su odlučili toliko istrašiti, poniziti, presudit, ne bi li se nekako povukli, kao za Savojskim, u Slavoniju , Austriju, Dalmaciju, i ostavili Lebensraum Nevinoj naciji, koja zločina počinila nije , pošto je bila blokirana u opkoljenom gradu. I totalno su merhametli.

 

Hvala Zapadu na svemu . I Vatikanu hvala. Na Inkviziciji, na Fra Nikoli Modruškom i njegovoj uroti oko sječe glave Stjepanu kralju našem , mučeniku.  Čija krv, otkinuta glava i oderana koža su izgleda odveć slavenske da ga Vatikan mučenikom zbog vjere proglasi.

Naročito im hvala i  na Fra Anđelu Zvizdoviću , na jedan poseban način. A i za Jozu. Da njega nema, zaboravili smo na paganizam totalno.

A sada par pitanja za naše vođe: 

Hrvatski narod skeptičan je na sve što dolazi iz EU i NATO-a. Nema dobra iskustva s njima. No sudeći prema vašim naporima  i izjavama kako su Hrvati “najvažnija spona s EU i NATO-om ispada da ste vi, naši predstavnici, nešto drugačijega stava od nas. I da Zapad ne doživljavate protuhrvatskim nego blagim i dobrim.

Ispravite nas ako griješimo no ovo su po nama činjenice:

 • Robert Barry koji je nametnuo izborna pravila suprotna Daytonu, (nakon čega je počeo progon Hrvata, naroda Petra Hercega Tomića, našeg Hrvata koji je spašavao guzicu istom tom Robertu Barry) dolazi iz Atlantske asocijacije. Amerikanac je. Ili nije. Demantirajte nas.
 • Progon Ante Jelavića koji još traje iako je Ustavni sud donio odluku da je Jelavićev ustanak protiv OHR-a bio ispravan, dakle čisto kršenje ljudskih prava, i političkih, udaranje na život hrvatskom članu Predsjedništva, njegova kriminalizacija i izgon iz države uslijedili su nakon što mu je sve to smjestio Europljanin, član EU zajednice, Austrijanac Wolfghang Petritsch? Dakle EU čovjek. Ne Rus. Ne Indijac. Europljanin.
 • Smjena Dragana Čovića, protuustavna, nju je uradio Paddy Ashdown. Europljanin. Ili vi mislite da je Engleska tada bila negdje drugo? Uz to Ashdwin je iz NATO članice. UK.
 • Pravila CIK-a koja su protuustavna, donijele su Europske organizacije u BIH. Tako se primjerice kandidat za člana Predsjedništva mora izjasniti je li Hrvat , Srbin ili Bošnjak što niti Ustav BIH niti Izborni zakon ne nalažu. A tu je sve počelo. Dakle i tu smutnju nametnuka je EU. Ili nije? Ispravite nas ako griješimo.
 • Tenkovi koji su opljačkali Hercegovsku banku bili su ruski ili europski?
 • Organizacija koja vas je pozvala da ne politizirate slučaj Leutar bila je OSCE ili OESS? U svakom slučaju EU organizacija. Da ili ne?
 • Louise Arbour koja je u Mostaru našem novinaru izjavila da Haaški Talibanat ne zanimaju zločini Al Qaede (u šali zvane kao Armija BIH) nad Augustinom Grebenar, Mladenkom Zadro i Bugojanskim Hrvatima, dolazi iz EU ili NATO škole? Ili ruske škole?
 • Inicijativa za povratak Sutorine Hercegovini, otetoj od nje, stopirana je iz EU ili iz NATO organizacija?
 • Postavljanje proteroristički orijentiranog direktora Šabića Džemoglua na čelo FTV-a uradio je OHR, OSCE ili koja točno EU organizacija?
 • Instaliranje Vlade Alijanse i Platforme, pljačka koju su uradili sa Zubakom (pljačka ustavnih prava) ili (Lijanović, Čamber, Jurišićem) . obična pljačka, uradili su to Rusi ili EuroAtlantske organizacije i kuće u BIH?
 • Gušenje Slobode Riječi, prvog američkog amandmana ali i prvog BH amandmana u BIH počinio je ambasador Patrick Moon kada je u otvorenim panelima o prijedlozima reorganizacije FBIH zabranio određene prijedloge i ideje. On je biio Rus? Otkud je bio on?
 • Protekcija potencijalnih ratnih zločina i zaustavljanje istrage za ratne zločine u BIH koju čini zapadni čovjek, stanoviti klošar Murphey. Kako vam se to sviđa? I otkud je taj bahati tapir? Iz Rusije ili iz USA?  Dodajmo i njegovo miješanje u unutarnja pitanja BIH od toga kuda treba ići plinovod do tog kolika mora biti cijena plina i gdje mora biti uprava. U naziv vrtića u Novom Travniku, začudo , nije se miješao. Vrtić se El Fatih zove.
 • Njegovo i Schmidtovo nasjedanje na džihad propagandu, brutalno mijenjanje Kordićeve izjave, davanje drugog konteksta istoj, samo kako bi se tim izmišljenim skandalom zabranilo našem narodu da na taj dan, informira svijet da u središtu Bosne, par prostitutku iz Haaga , odbiše presuditi prvi i jedini infanticid na tlu Europe – ubojstvo osmero viteške djece, te 14-ero ranjenih, džihad granatom. Je li to počinjeno u ruskoj konspirativnoj uroti ili su USA i OHR predstavnik benevolentno zaplesali po notama džihada?
 • I u konačnici EU Parlament – poziv tih kretenčića da se javno osudi izjava koju Kordić nije dao – je li taj EU parlament u Brusselsu , Strasbourgu ili u Moskvi? Gdje je?
 • Dakle imate sud koji je u srcu Europe, koji javno kaže da ga raskomadana hrvatska dječija tijela ne zanimaju, potom EU zastupnike, koji mrtvi hladni nasjednu na ISIL propagandu iz Sarajeva te evo grlato nam prijete i pozivaju nas da se moramo ograditi od Kordićeve izjave koju su oni i džihad izmislili. Je li to ta Europa u koju nas vodite? I koga ste pitali da nas tamo vodite?
 1. Dakle gospodo, odgovorite nam: Zašto želite da postanemo dio takvog nemoralnog i nepravednog svijeta? Zašto želite da sutra ličimo na nešto poput Andreja Plenkovića. Što je u tome lijepo i privlačno?
 2. Zašto ste pristalice Unije koja u BIH provodi rasističke zakone, i radi po narodžbama najgorih terorističkih ćelija na svijetu?
 3. Zašto ne pozovete US ambasadora da spakuje kofere i napusti našu zemlju skupa sa Selmom?
 4. I što mislite o etimologiji riječi “odvažnost”?

Čemu svo ovo prisjećanje na tek manji dio progona našeg naroda od EuroAtlantisilovaca u BiH?

Pa da shvatite jednu staru mudrost: Tko se džaba nudi, taj ništa i ne vrijedi. 

Bezuvjetna politika znači i bezuvjetno nestajanje. 

Nadamo se da vas nismo distraktirali. Sada vi iz oporbe možete nastaviti s pismima Dodiku o tome što je izvorni Dayton i kako se Albanci iz Ustavnog suda moraju poštovati a vi iz HDZBIH možete u Čapljini imenovati i Ulicu blokiranog grada Sarajeva. Ta Grabovčanima neće smetati. Nema ih. Mada su ih blokirani građani Sarajeva pobili. I makar nad njima genocid nije presuđen.

Nego jeste li ikada uopće razmišljali o Ulici genocida u Grabovici?  Tako vam legitimnosti…

I na kraju jedan Post Scriptum:

Bila je jedna žena sa zapada. Naša Mati Slobode. Zvala se Žana Merkus. Došla je tu kod nas, protestantica je bila , nizozemska plemkinja.Naučila nas je svemu. Kako se oštri nož. Kako se stavlja barut u cijevi.  Kako se Osmanliju ruši s konja i kako mu se zabija glogov kolac u prsa. Sve nas je naučila. Kako se tjera tiranin s praga. Kako se gine za slobodu.  I kako se pravi nacija. Prije nje stoljećima smo bili robovi. Poslije nje više nikad to nismo htjeli biti. Jeste li, o legitimni ikada čuli njeno ime, i što mislite tko nam ga je to zabranio?

Odgovor je isti: Zapad. Onih par zemalja, koje žele da se međusobno koljemo, i da trajno ostajemo njihovo roblje. Austrija, Njemačka. UK.

Zašto ste pristali na njihov imperativ da tu ženu zaboravimo? Tu ženu hrabrost.

Sveticu Humske Zemlje. Koja je u jedan rov stavila i katolika i pravoslavca i pokazala im tko je njihov neprijatelj.

Ženu koja je i vaše pradjedove natjerala da oslobode svoje domove.

Hoćemo li i dalje koračati s njenim zabranjenim imenom na ustima?

Samo zbog tog jer u Hercegovini ne smije evangelistica biti heroina?

Ili stoga jer podsjeća na zloguka vremena kad se Srbin i Hrvat nisu mrzili?

Je li to aksiom europskog puta? Mržnja prema prvoj braći i obožavanje naših davnih i dalekih zapadnih tirana?

Ako da. Skidajte se s tog puta. Dok je vrijeme…