Subota, 20 srpnja, 2024

PITANJE ZA BAKIRA, JEDINOG SVJETSKOG DŽIHADISTU IZ MAGACINA: Kako to da ti je Armija “slavna” a generali ti se kriju po okupatorskim zemljama – najgorim okupatoricama Bosne?

Must Read

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) izdao je naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Sakibom Mahmuljinom, koji je osuđen na osam godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Vozuće i Zavidovića u srednjoj Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Radio Slobodna Europa (RSE).

Potjernica je raspisana, jer se Mahmuljin, nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa Armije RBiH, 23. studenog nije odazvao pozivu za uručenje akta kojim se upućuje na izdržavanje kazne zatvora.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH za RSE je rečeno da Nacionalnom centralnom birou Interpola Sarajevo do sada nije dostavljen zahtjev za raspisivanje potjernice.

Mahmuljin je umjesto u zatvor, kako je objavljeno u medijima, otišao u Tursku, navodno “na liječenje”.

Sud Bosne i Hercegovine je donio pravosnažnu presudu protiv Sakiba Mahmuljina nakon ponovljenog sudskog postupka koje je počelo 7. prosinca prošle godine.

Nepravosnađna presuda je ukinuta početkom studenog 2021.godine nakon odluke Žalbenog vijeća Suda BiH. U toj presudi je bio osuđen na deset godina zatvora.

Ovo je Bakir, šef je jedine proterorističke partije na tlu Europe . S5tranka mu je svojevremeno imenovala Al Qaeda člana u BH diplomaciju i dala tri napadača na WTC. To prešućuje kao zmija noge iako cijeli svijet to zna. Svi osim urednika FTV-a Džemala Šabića. Učenika teroristew Handala. Dakle SDA je i javnu TV u BIH isdžihadizirala. Bakir Izetbegović najbolji je magaciner među džihadistima i najbolji džihadist među magacinerima. Žena mu je muškarac i upravlja njime. Barem tako kažu na medicinskom faksu. Moguće da je i izdajnica nacije. Naime istraživanja su pokazala da je tijekom agresije Hrvata na Jordan, Egipat i Siriju koji su tada boravili u kampovima oko Republike Sarajstan dotična izdala svoj narod i otišla u ZG. Dok je drugi dio obitelji boravio ili na Braču ili na Hvaru. A ne kao običan narod, žrtva agresije, u Podgori ili Makarskoj. Hrvatska agresija na Bošnjake u školama na bosanskom jeziku izučava se pod nazivom “Bonaca”. Tvrdi se da su mnoge žrtve koje su naivno primljene u Hrrvatsku stradale od izlaganja prekomjernom sunčevom zračenju. Bošnjaci su na kraju uspjeli pobjediti agresora te su mu za kaznu naredili da im oslobodi Bihać i Jajce a Zubaka vođu HercegBosne kaznili su mjestom predsjednika FBIH. Dok su lideri HRHB postali ministri. Doista strašna kazna i velika pobjeda.

Optužnica je teretila Sakiba Mahmuljina da nije ništa poduzeo kako bi spriječio ratne zločine koje su pripadnici odreda “El Mudžahidin” počinili nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti na širem području Zavidovića i Vozuće.

Pripadnici tog odreda, listopada 1995. ubili su oko 50 ratnih zarobljenika i civila srpske nacionalnosti u okolini Vozuće i Zavidovića, u središnjem dijelu BiH. Djelovali su u okviru Trećeg korpusa, a Sakib Mahmuljin im je bio nadređeni.

U optužnici se navodi i da je Mahmuljin “imao informacije da se pripadnici ovog odreda spremaju počiniti zločin, te da nakon počinjenog zločina nije poduzeo ništa kako bi kaznio počinitelje zločina.”

Mahmuljin se teretio da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva./HMS/

- Advertisement -

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

U Loznici likvidiran Albanac koji je ubio srpskog policajca

Potpredsjednik srpske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić priopćio je kako je likvidiran Faton Hajrizi, Albanac koji je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -