Published On: Pon, sij 24th, 2022

PITAMO BOŠNJAČKE MINISTRE: Jesu li bošnjačke škole nakon presude UZP-u, Hrvatskoj i HercegBosni promijenili štivo u udžbenicima povijesti?

Nevjerojatna fotografija: Alija Izetbegović čak i 1995 surađuje s UZP-ovcima od kojih pristaje primiti i odlikovanje. Na pitanje zašto je surađivao s UZP-ovcima sve te godine agresije na BIH kratko nam je dao odgovor očima koji smo protumačili ovako: “Nisam pojma imao da su agresori”.

Ovaj tekst je javno pitanje bošnjačkim ministrima obrazovanja u kantonima s bošnjačkom većinom da nam dostave podatke o tome jesu li ili nisu u svojim udžbenicima promijenili gradivo prema presudi Haaškog suda.

“Jesu li u školama po bošnjačkom nastavnom programu, o odjeljku koji govori o zadnjim trenucima rata u BIH 90-ih, nakon Haaške presude promijenili štivo u udžbenicima ili je ostalo isto? ”

Ako je ostalo isto to je direktno kršenje Inzkovog zakona i negiranje presude šestorci u Haagu. Što znači da bi svi ministri koji to eventualno nisu učinili, morali kazneno odgovarati zbog negiranja presude u Haagu.

Naime u udžebnicima od sada mora stajati sljedeće, baš onako kako stoji na Wikipediji na bošnjačkom jeziku:

S Wikipedije, slobodne enciklopedije

Splitska deklaracija ili Splitski dogovor je sporazum kojeg je potpisalo UZP i bosanskohercegovačko rukovodstvo 22. jula 1995. u Splitu.[1] Sporazum je potpisao neustavni predsjednik neustavnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, vođa tzv. “Prostora Džihada” Alija Izetbegović  i vođa UZP-a, Franjo Tuđman. Najznačajnija odluka koja je donesena na ovom sporazumu je bila dozvola Oružanim snagama UZP-a da koriste teritoriju Bosne i Hercegovine s ciljem zajedničke borbe protiv Vojske Republike Srpske. Puni je naziv potpisanog sporazuma je:  „Deklaracija o o provođenju Sporazuma iz Washingtona, zajedničkoj odbrani od srpske agresije i postizanje političkog rješenja sukladno naporima međunarodne zajednice“.

Dogovoreno je zajedničko i koordinirano djelovanje UZP snaga i snaga Armije RBiH. Posredovao je, uz blagoslov Washingtona, tadašnji turski predsjednik Süleyman Demirel. Pored predsjednika dvije države ugovor su potpisali još Krešimir Zubak – vođa zločinačke HercegBosne, UZP-ovac, u jedno prvi predsjednik Federacije BiH te Haris SilajdžićPredsjednik neustavne Vlade RBiH

*Tzv. “Prostor Džihada” – bio je neformalni naziv kojim su generali ABIH nazivali prostor pod kontrolom ABIH , SDA vjerske vojske tijekom 1992, 1993 i 1994. Prestalo se njegovim korištenjem nakon rata kada su arapske zastave zamijenili bosanskohercegovačkim ljiljanima. Od tada u Bošnjaka traje propaganda da su se oni tijekom rata držali partizanskih tehnika i heraldike. Međutim do danas ne možemo pronaći niti jednog pripadnika ABIH koji je tijekom rata na kapi nosio zvijezdu.

Sve dok se to ne promijeni u bošnjačkim udžbenicima, i ne samo u bošnjačkim , jadikovanje na pojedine grafite u Hercegovini je besmisleno.

Bošnjačka djeca moraju znati da je Alija pozvao agresore na Bosnu, UZP vojsku da 1995 uđe u Hrvatsku. I to samo tri dana nakon što je završen genocid u Srebrenici.

Djeca moraju biti upoznata s tom povijesno neoborivom činjenicom.

Potom im profesori moraju postaviti sljedeća pitanja na koja djeca moraju odgovoriti kroz analitičko promišljanje:

 1. Zašto je Otac nacije pozvao UZP-ovce da 1995 uđu u BIH ako presuda u Haagu tvrdi da su UZP-ovci rušili po BIH 1993?  Zar su se UZP-ovci u međuvremenu povukli iz BIH?
 2. Zašto je Otac nacije surađivao s agresorima na našu zemlju? Nikada u povijesti niti jedan narod nije pozvao agresora na svoju zemlju da mu pomogne u obrani zemlje.
 3. Jesmo li mi Bošnjaci prvi narod u povijesti koji je pozvao agresore na svoju zemlju da nam pomognu u oslobađanju naše zemlje?
 4. Zašto smo pozvali samo UZP agresore da nam pomognu? Zašto nismo i srpske agresore pozvali da nam pomognu?
 5. Da smo pozvali srpske agresore da nam pomognu u obrani zemlje od agresora bi li bio spriječen Genocid u Srebrenici?
 6. Ako su UZP agresori pristali nam pomoći zašto ih nismo zvali ranije, prije početka Genocida u Srebrenici i tako spriječili i Genocid  u Srebrenici i mnoga zla?
 7. Je li Tuđman mogao zaustaviti Genocid u Srebrenici onako kako je spriječio pad Bihaća? Ako da, tko je kriv što nismo ranije zvali tog dobrog agresora?
 8. Budući da je Tuđman nakon oslobađajućih akcija Bihaća, Zapadne Bosne, poklanjanja cijelih teritorija Bošnjacima, za one teritorije koje je osvojio HVO i HV, toplo dočekan u Sarajevu i Mostaru nakon rata, jesmo li mi prva nacija u povijesti koja je nakon rata u svojim čaršijama toplo dočekala svog agresora?
 9. Budući da je Slobodan Praljak toplo priman u sarajevskim TV emisijama jesmo li mi prva nacija u povijesti koja je u svojim TV emisijama ugošćavala ratne zločince?
 10. Zašto Ratko Mladić i Slobodan Milošević nisu dočekani u Mostaru i Sarajevu?
 11. Zašto general Lisica nije sudjelovao u sarajevskim emisijama?
 12. Zašto smo s UZP-ovcima pristali stvoriti bošnjačkohrvatsku Federaciju BIH i potpisati s njima podjelu vlasti u konsocijacijskom entitetu?
 13. Stotine tisuća Bošnjaka, tijekom ulaska UZP-ovaca u BIH, zarobljeno je po dalmatinskim hotelima. Zašto nema tužbe BIH protiv Hrvatske za spriječavanje tih ljudi da nam vojno pomognu? Načinili su ih mimo njihove volje dezerterima.

Nadamo se da će nam ministri obrazovanja po bošnjačkom nastavnom planu i programu poslati barem zahvalnicu za ove dobronamjerne sugestije.

No to nije sve. Bošnjačkim ministrima sugeriramo objavu i sljedeće fotografije u svojim udžbenicima:

Otac nacije, Alija Izetbegović, sjedi u društvu svog agresora, rušitelja Starog Mostar u pozadini, kojeg je pozvao da sudjeluje u njegovoj ponovnoj izgradnji, na što je ovaj pristao, baš kako je pristao da netom prije toga pošalje stotine hrvatskih sinova u smrt kako bi pomogao Aliji osloboditi Bihać, Cazin, Zapadnu Bosnu te Titov Drvar, Šipovo i Mrkonjić. A potom ova potonja dva grada pokloniti Bošnjacima da snjima trguju sa Srbima. Oni su ih zamijenili za Vogošću, Hadžiće, Ilidžu, Ilijaš i koridor do Goražda. Dobro su to oni tržili.

Postoji i fotografija na kojoj tuđman 1995 hoda ulicama Sarajeva a okupljeno mnoštvo pozdravllja i želi da dotakne svog osloboditelja, agresora na BiH Franju Tuđmana te mu aplaudiraju i salutiraju ga s riječima “Živio predsjedniče, osloboditelju naš”.

Djeca u bošnjačkim školama morala bi analizirati i ove dvije fotografije kritički.

Poskok.info

guest
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Jozo
Jozo
4 mjeseci prije

Ja lani u Neumu na ljetovanju kad imaš šta vidjeti. U plićaku se Bakir valja ko pule brčka se i pjeva”Pliva patka pliva guska ova zemlja bit će Turska.”Hanuma Sabija sunča se izgorila ko čvarak besjedi Bakiru, dina mi ja ti ne smijem u vodu ujest će me ćuko. Živa istina ja vidio.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Jozo
4 mjeseci prije

Bio je i Komšo u Neumu ali inkognito, nije skidao niqab ni na plus 45 u hladu !

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Al zato je hanuma setala sa Hajdom iz Gunje.. (Hajdarevic Uzeir..muhadzer unuk koljaca iz Pazara..za vreme Ii sv.rata..pa pobegli u Gunju posle rata..plaseci se osvete..
Inace bio nacelnik KOG-a Tuzlanskog Korpusa..i organizator i izvodjac napada na Tuzlansku kolonu..sa mudzahedinima)
Taj Komši ne izlazi iz kuce i spavace sobe..dok ovaj u drugoj sobi ..loce brlju..i dezura pored telefona..i ceka Bakirov ili Osmicin poziv..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
4 mjeseci prije

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne Na genocidu BOSNJAKA i HRVATA

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Kako je Komšić savjetovao Kakira da gazijska harmija ne ide na oslobađanje Sarajeva nego da mitraljez okrenu prema Mostaru ,sjeme mu se zatrlo.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Jozo
4 mjeseci prije

Ujeo je Seku kurjak u ZG..63:33 years. A nije htio potpisat. Ccc.ccc..A napisah vise puta.
Izbice rat zbog te DIPLOME..i specijalizacije..dr Seke..
I evo nas.
Al taki su im 99% njiovi dr..mr..akademici..ing..prof..Pa i Prcic vidio..

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
4 mjeseci prije

VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
Šta ti kažeš na ovo?  Jozo
4 mjeseci prije

HR 🇭🇷 HB Srce ponosno 🇭🇷 HB ❤️🤍💙🇭🇷❤️🤍💙 BOG 🙏 Hrvati 🇭🇷 ZDS 🇭🇷❤️🤍💙

Anonimac
Anonimac
4 mjeseci prije

Međutim do danas ne možemo pronaći niti jednog pripadnika ABIH koji je tijekom rata na kapi nosio zvijezdu.”

Gluposti, muslimanski vojnici su nosili polumjesec i zvijezdu, a i to je zvijezda, iako, u nešto širem kontekstu.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

🤣🤣🤣👍

Umjereni građanski Bošnjak
Umjereni građanski Bošnjak
4 mjeseci prije

Ne postoje škole sa bošnjačkim već bosanskim planom i programom. Period 90ih se uopšte ne obrađuje kao gradivo na časovima historije. O zločinačkom karakteru Herceg-Bosne nas uče kući.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Umjereni građanski Bošnjak
4 mjeseci prije

Uče li vas i o muslemanskom zločinačkom karakteru?
Sad vas vjerovatno uče kako drugima oduzeti pravo i podmetnuti ga ,a praviti se blesav.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Uče ih takijati!

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Uče ih po fhalsifikovanim khuranu da se u ime ahlaha smije i lagati i ubijati itd itd..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Umjereni građanski Bošnjak
4 mjeseci prije

A džihad, učite li to u džamiji ili kod kuće? Ili, i kod kuće i u džamiji.

Last edited 4 mjeseci prije by Anonimac
Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Gdje stignu. Za svaki slučaj. Vidio si onu đecu na rs teritoriji što su usnjeg zabili glave.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Opet krivotvoreni khuran..

Umjereni građanski Bošnjak
Umjereni građanski Bošnjak
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

U džamiji se obožava Allaha, klanja se, nema vremena za predavanja. Za to postoje druga mjesta i prilike. O Džihadu učimo isto kući.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Umjereni građanski Bošnjak
4 mjeseci prije

A hodje ništa?

Umjereni građanski Bošnjak
Umjereni građanski Bošnjak
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
4 mjeseci prije

Nemoj čekat nego požuri.
Da, takoreći srasli smo sa zemljom, komuniciramo tim jezikom i sa živom i neživom prirodom.
Zato je naša.

legitimni uzepe politiĆar
legitimni uzepe politiĆar
4 mjeseci prije

Uzepeovci se ne mogu pomiriti s cinjenicom da su osudjeni za uzepe.
Da su spali na nivo nacionalne manjine,da su bezlicna,neslozna i bespomocna skupina koja se prodaje velikoj Srbiji u zamjenu za nista. Svi im pokusavaju objasniti da su u krivu ali dzaba.
Propali,bezidejni,izgubljeni.

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
4 mjeseci prije

Respekt!!!!
🙋‍♂️🇺🇸🇩🇪🇬🇧🇦🇹🇭🇷🇮🇱🇧🇦

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
4 mjeseci prije

Hahahaaa čuj respekt hahahahahahahaha.Respekt za glupost hahahahahaha
Idiotikus,ludikus.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Dosta ih je pogledati na poskoku. Sve idiot do idiota.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  legitimni uzepe politiĆar
4 mjeseci prije

Brinite vi o sebi i islamskim glavosječama.
Pustite vi više hrvate na miru
Kakvi smo mi to je naš problem Rekli ste da ne želite ništa sanama,zato odmakni što dalje to bolje.
Mi bar ne biramo kukavički drugima predstavnika
Od završetka rata samo ste nam zlo radili prikazujući sebe ko žrtve
Prema tome poklopi se i šuti kad ništa pametno nemate reći .

Dedzal
Dedzal
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Nemoj da si bezobrazan…2000 civila hrvata 4000 civila srba i 33000 civila bosnjaka…normalno da smo zrtve…ne moze bez nas vise nista ali bas nista…i ko god pokusava da nesto odredi i uredi bez Bosnjaka nece moci.
🙋‍♂️🇺🇸🇩🇪🇬🇧🇦🇹🇭🇷🇮🇱🇧🇦
Igre su otvorene…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
4 mjeseci prije

Ne možete ni vi ništa uraditi bez hrvata .Ove cifre gore što si naveo ne piju ti vode Vi jeste žrtve ,ali žrtve vaše politike gdje hoćete svima namećati svoja prava.
Dosta su vas hrvati spašavali i u ratu i poslije rata .
Dosta nam je više vas i vašeg kmečanja i mjaukanja .
Svak sebi ..

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

👍

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
4 mjeseci prije

Nemoj da si bezobrazan…2000 civila hrvata 4000 civila srba i 33000 civila bosnjaka…”

Ne ide se bez kurca u svatove a ni bez oružja i mozga u džihad, upamti to dobro!

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
4 mjeseci prije

Znači ipak nije bio genocid u Srebrenici ali dobro ipak izmišljeno u propagandne svrhe!

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Mexico
4 mjeseci prije

To i mala djeca znaju. Izmislila im to bratska islamska zemlja uk. Evo i sad gledaj im onog klempavog velepislanika kako laje. Laje samo na jednu stranu. A kod nas 3 strane. A samo jedna strana kriva? Mhatereti…

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Dedzal
4 mjeseci prije

Ko vam je kriv kad ste letjeli ko muve bez glave. Bez mozga i taktike. To ja o vašim askherima, a o vašim civilima sve podijelite sa cifrom 8. Dosta više lagati.

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
4 mjeseci prije

Bravo.

Mexico
Mexico
4 mjeseci prije

Sa baliyama ni u ludilu

Ruga
Ruga
Šta ti kažeš na ovo?  Mexico
4 mjeseci prije

Tako je.

Ruga
Ruga
4 mjeseci prije

Ma ne. Šta vam je ljudi. To nije bitno. Bitno je da u RS-u mošnjačku đecu uče tamo neki bizarni sleng hrvatsko-srpskog jazika.

Ruga
Ruga
4 mjeseci prije

Ne budite smišni, ljudi…