Published On: Čet, lis 3rd, 2013

PISMO OGORČENOG DJEDA: ‘Draga kćeri, razočarao sam se u tebe. Izbaciti sina iz kuće zato što je gay je grozota’

S obzirom da se u posljednje vrijeme sve više ljudi osjeća slobodno i ugodno da se javno identificiraju kao homoseksualci ili lezbijke, u medijima se počelo pojavljivati i sve više primjera kako njihovi bližnji reagiraju na te događaje.

Tako su američki mediji prenijeli pismo jednog oca svojoj kćeri, koja je odlučila iz kuće izbaciti svog sina, njegovog unuka, nakon što je priznao da je homoseksualac. Pismo je prvo objavljeno na Facebook-stranici jednog LGBT portala, a potom su ga preuzeli svi drugi mediji.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Draga Christine,

razočarao sam se u tebe kao kćer. U pravu si kad kažeš da nam je sramota ušla u kuću, ali mislim da si pobrkala tko tu sramotu predstavlja.

Izbaciti Chada iz kuće samo zato što ti je rekao da je gej je grozota! Roditelj koji se odriče svog djeteta je protuprirodan!

Jedina inteligentna stvar koju sam od tebe čuo u ovom slučaju je ta da ‘ti nisi odgajala svog sina da bude gej’. Naravno da nisi. On je takav rođen i nije to izabrao, baš kao što ne može izabrati ni da bude ljevak. Naprotiv, ti si izabrala da budeš prepuna predrasuda i nazadna. I tako, kad se već odričemo djece, mislim da ću iskoristiti trenutak da ti kažem zbogom. Sada imam fantastičnu (kako gejevi to kažu) priliku da odgajam svoga unuka i nemam vremena za svoju neosjetljivu kćer.

Ako negdje pronađeš svoje srce, javi nam.

Tvoj tata”