Published On: Tue, Sep 19th, 2017

Pismo iz Italije: Djevojka traži Marinka koji voli nogomet

Na adresu Pošta RS-a nedavno je stiglo neobično pismo u kojem izvjesna Ilari moli zaposlene u tom poduzeću da joj pomognu u pronalasku Marinka iz Banje Luke kojeg je upoznala u njemačkom gradu Freising u listopadu 2014. godine.

Pismo na engleskom jeziku poslano je iz Italije i, prema onome što se može razaznati iz redova napisanih rukom pošiljatelja, Ilari i Marinko sreli su se dok je onda radila u restoranu u Freisingu, a Marinko u jednoj građevinskoj tvrci.

O njemu zna samo da je iz Banje Luke, da voli nogomet i da nema ni brata ni sestru. U pismu piše da je u vrijeme kada su se upoznali Marinko je imao 32, a ona 30 godina.

U Poštama RS-a kažu da su pokušali pronaći Marinka, ali bezuspješno jer je pošiljatelj naveo samo njegovo ime i broj telefona koji nije u upotrebi.

Stiglo nam je pismo u pismu, odnosno jedno pismo za Pošte u kojem se nalazi objašnjenje na engleskom jeziku, a u njemu je bilo i pismo za Marinka koje nismo otvorili“, rekla je glasnogovornica tog poduzeća Željka Koljančić i dodala da Marinka pismo i dalje čeka u Poštama jer pošiljatelj nije naveo svoju adresu, pa ga ne mogu vratiti.

Kako bi pomogli ženi pronaći muškarca, pismo su objavili na društvenoj mreži Facebook.  Novinari Glasa Srpske pokušali su identificirati Marinka iz Banje Luke, ali neuspješno.

Broj koji je Ilari navela da je Marinkov i dalje je isključen, a više sreće nismo imali ni u pokušaju stupiti u vezu s njom. Tako za sada ostaje tajna tko je muškarac za kojim traga žena s talijanskom adresom.

Umirovljeni poštar Milivoj Barišić kaže da su neobična pisma iz svih krajeva bivše Jugoslavije i svijeta i ranije punila poštanske torbe.

Jednom prilikom stiglo je pismo u selo. Pod tim imenom i prezimenom imali smo nekoliko mještana. Danima sam kucao od vrata do vrata dok nisam našao onoga kome je namijenjeno. A bilo je zaista važno, pozivali su ga na komisiju u Zagreb u vezi s mirovinom“, ispričao je Barišić.