Published On: Sub, sij 13th, 2018

PISMO IZ ESSENA: Zaboravni spiker u Spaladium Areni “ispustio” pozdrav hrvatskim navijačima iz iseljeništva i BiH

Vjerujem kako će se svi ljubitelji hrvatskog sporta složiti da smo jedva dočekali početak utakmica hrvatske rukometne reprezentacije u Spaladium Areni u Splitu. Da je bilo moguće, svi Hrvati iz Hrvatske jednako kao i oni iz hrvatskog iseljeništva i BiH bili bi u Spaladium Areni, kako na prvoj pripremnoj utakmici protiv Crne Gore tako i na onoj sinoć protiv Srbije.

 

U grotlu Spaladium Arene na obje utakmice mogi su se vidjeti natpisi hrvatskih navijača i navijačkih skupina ne samo iz gradova Hrvatske već i Frankfurta, Kassela, Berlina, Stuttgarta, Beča, Züricha… te Mostara, Ljubuškog, Stoca, Livna, Viteza, Busovače, … Mnogima su ti natpisi bili uočljivi i na malim ekranima. Svima, reklo bi se, osim glavnom navijačkom motivatoru (spikeru) u Spaladium Areni.

A na obje rukometne utakmice u Splitu, protiv Crne Gore a potom i Srbije, službeni spiker u dvorani je ponaosob pozdravljao i tražio veliki pljesak za navijače iz Dalmacije, Slavonije, Like, Istre, Zagorja, …. No, oba puta je „zaboravio“ hrvatske navijače iz iseljeništva te one iz BiH. Nije se nažalost sjetio ni onda kad bi u dvorani zagrmio dio refrena „…Slavonijo, zlatna ti si,  Herceg -Bosno srce ponosno“ pri navijačkom pjevanju pjesme „Lijapa li si“.

Voljeli bi da ovo pisanje posredstvom našeg hrvatskog iseljeničkog Fenix-Magazina dođe i do ušiju službenog spikera u Spaladium Areni te odgovornih u Hrvatskom rukometnom savezu te da idući put pozdrave i nas iz hrvatskog iseljeništva i našu braću iz Herceg Bosne. Mi nismo stranci, nismo dijasporci niti smo dijaspora već hrvatsko iseljeništvo koje je sastavni dio zajedničkog  hrvatskog nacionalnog bića. Molimo da nas se ne dijeli jer su i mnogi hrvatski vojnici, kao i hrvatski sportaši, iz iseljeništva i BiH branili i brane boje jedine nam Hrvatske.

Pozdravljanje hrvatskih navijača iz iseljeništva i Herceg-Bosne značit će puno i svim hrvatskim rukometašima koji su podrijetlom iz BiH ili ih u njihovim stranim klubovima prate navijačke skupine hrvata iz iseljeništva.

Veliki pozdrav iz Essena,  (uz očekivanje europskog rumometnog zlata)

Marijo Primorac, navijač svih hrvatskih reprezentacija

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>