Published On: Čet, lis 4th, 2018

Pisma zatrovana ricinom Pentagonu i Trumpu poslao američki mornarički veteran

FBI je uhitio američkoga mornaričkog veterana pod sumnjom da je visokim američkim dužnosnicima poslao pisma za koja se strahovalo da sadrže otrov ricin, priopćeno je iz ureda tužitelja u Salt Lake Cityju.

Tridesetdevetogodišnji William Clyde Allen uhićen je u svome domu u Loganu (Utah) i protiv njega će u petak biti podignuta optužnica, rekla je glasnogovornica tužiteljstva.

Allen je pod istragom zbog pisama poslanih dužnosnicima Pentagona i predsjedniku Donaldu Trumpu, priopćio je drugi izvor.

Američki su dužnosnici u srijedu priopćili da je odmah odbačena mogućnost da je riječ o terorističkom činu u slučaju u kojemu su u ured za sortiranje pošte u Pentagonu dostavljene omotnice koje su bile pozitivne na ricin.

Glasnogovornica Pentagona rekla je da je testiranje na ricin bilo pozitivno zbog sjemenki ricinusa koje su bile u omotnici, a ne samoga smrtonosnog otrova.

Ricin je prirodni sastojak biljke ricinusa, ali tek se preradom pretvara u biološko oružje. Ricin može uzrokovati smrt za 36 do 72 sata od izlaganja količini veličine glavice pribadače i za njega nema poznatog protuotrova.

Jedno od pisama bilo je naslovljeno na američkoga ministra obrane Jima Mattisa, a američka tajna služba priopćila je da istražuje “sumnjivu omotnicu” naslovljenu na Trumpa koja je primljena u ponedjeljak, premda nikad nije ušla u Bijelu kuću.

FBI je priopćio da istražuje “potencijalno opasne kemikalije” u Loganu koji je oko 106 m sjeverno od Salt Lake Cityja.

Allen je služio u mornarici od listopada 1998. do listopada 2002.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare