Published On: Pet, stu 8th, 2013

PIO KRV PO ILIDŽI? U Sarajevu uhitilo Budimirovo najmilije…

U nastavku rada na predmetu kodnog naziva ”Patriot”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 8.11.2013. godine, postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, na području Sarajeva slobode lišili osobu inicijala Ž.A. iz Mostara.

Ž.A. je uhićen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz člana 217. KZ BiH ”Primanje dara i drugih oblika koristi” i kazneno djelo iz člana 219. KZ BiH ”Protuzakonito posredovanje”.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju, osoba lišena slobode bit će predana na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

Dnevni avaz saznaje da je u pitanju Željko Asić (SPP), zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. On se dovodi u vezu sa predmetom Budimir.

Kako piše Avaz, Asić i Budmir su osumnjičeni da su uzimali novac od osoba kojima su sređivali zaposlenje u Elektroprivredi Herceg-Bosne.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare