Published On: Pon, lip 28th, 2021

PILOT KRALJEVSKOG RATNOG ZRAKOPLOVSTVA VELIKE BRITANIJE Sjećanje na Miroslava Ferića: Travničanin koji je rušio njemačke lovce

Ovih se dana navršilo 106 godina od rođenja Travničanina Miroslava Ferića, ratnog pilota poljske 303. lovačke eskadrile Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Velike Britanije, čovjeka kojeg danas jednako slave i Velika Britanija i Poljska, ali i cijela slobodna Europa.

Miroslav Ferić je rođen Travniku 17. lipnja 1915. godine, a u Drugom svjetskom ratu je bio pilot poljske 303. lovačke eskadrile Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Velike Britanije.

Miroslav Ferić (lijevo)

Majka mu je bila Poljakinja, a otac Hrvat. Njegova obitelj se 1919. preselila u Poljsku. Ferić je 1938. diplomirao na kadetskoj školi letenja u Deblinu. Služio je u Eskadrili 111 kao potporučnik, piše Slobodna Dalmacija.

U vrijeme invazije na Poljsku 1939. godine Ferić je bio raspoređen u Potražnu brigadu u kojoj je bio zadužen za obranu varšavske regije. Njegov avion je 3. rujna bio teško oštećen, ali Ferić se uspješno izbacio padobranom. U suradnji s drugim pilotom, 8. rujna, oborio je njemački avion, ali mu se pripisuje i druga pobjeda, također u suradnji, obaranje još jednog njemačkog aviona, ali ona nije službeno zabilježena.

Dana 17. rujna Ferić je, zajedno s drugim pilotima, dobio naređenje da se evakuira u Rumuniju. Iz Rumunije je morem prebjegao u Francusku. Nakon treninga s francuskim avionom, dodijeljen je pod zapovjedništvo Kazimierzu Kuzianu. Letio je M. S.406-icom i štitio radove na avionima u Nantesu. U to vrijeme Ferić nije iskusio zračne borbe. Nakon pada Francuske, evakuiran je u lipnju 1940. u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nakon obavljene obuke u Kraljevskim zračnim snagama (RAF), Ferić je raspoređen u 303. poljsku eskadrilu s bazom u Northoltu u zapadnom Londonu. Letio je Hurricanom s kojim je iskusio i Bitku za Britaniju koja je počela 31. kolovoza 1940. Prvoga dana borbe oborio je njemačku Bf 109-ku. Dana 2. rujna vjerojatno je oborio još jednu, ali zbog oštećenja na avionu bio je primoran na prisilno slijetanje. Još jedan avion oborio je 6. rujna, a 15. rujna oborio još dva. Dana 27. rujna oborio je dva aviona, a 5. listopada još jedan. Ferić je oborio sedam aviona za manje od dva mjeseca.

Nakon odmora, njegova eskadrila ponovo je aktivirana u siječnju 1941. Ovoga puta Ferić je letio Spitfireom nad Francuskom. Kao pratnja bombarderima oborio je 22. lipnja još jedan njemački avion. U listopadu mu je određen šestomjesečni odmor i bio je zadužen kao instruktor, ali tri mjeseca kasnije javio se za letenje kao dobrovoljac. U siječnju 1942. vratio se u 303. poljsku eskadrilu. Ovoga puta Ferić je letio Spitfireom nad Francuskom kao pratnja bombarderima, a u jednoj akciji u siječnju 1942. gine nakon što nije uspio provući svoj lovac i spasiti se padobranskim skokom na visini od 910 metara.

Suvremeno poljsko zrakoplovstvo čuva sjećanje na svoje ratne veterane pa tako i na lovačkog asa, Poljaka hrvatskog porijekla Miroslawa Ferića, čija slika se nalazi na repu MiG-a 29 u sastavu poljskog ratnog zrakoplovstva. Na taj način željelo se sačuvati sjećanje na svoje ratne veterane, među kojima je i hrabri Travničanin koji je tijekom Drugog svjetskog rata kao pilot poljske 303. lovačke eskadrile Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Velike Britanije sudjelovao u Bitki za Britaniju./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x