Published On: Sub, stu 9th, 2013

PIJE KRV A I PARA MU DRAGA: “Priveli su me radi 5000 KM…”

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Željko Asić poslije današnjeg saslušanja u SIPA-i i državnom Tužiteljstvu kaže da se ne osjeća krivim te da nije ni uhićen nego da se uredno odazvao pozivu.

Asić je naveo da je jučer dobio poziv od inspektora SIPA-e te da je jutros otišao u sjedište te agencije.

”Tamo su bili izuzetno korektni, kazali su mi da imaju saznanje da je jedna osoba trebala biti zaposlena u JP Elektroprivreda HZHB u Mostaru te da sam ja za to dobio 5.000 KM”, rekao je Asić te dodao da je u SIPA-i precizirano da se to dogodilo u studenom 2011. godine.

Asić tvrdi da u vezi tih saznanja ne zna ništa te da nikada nije čuo za imena koja su mu pročitana prilikom boravka u SIPA-i, a kasnije i državnom Tužiteljstvu.

Iz SIPA-e je, priča Asić, prebačen u Tužiteljstvo gdje je tužitelj Oleg Čavka pročitao isto saznanje kao i u SIPA-i samo što je Čavka naveo ljeto 2012. godine kao vrijeme slučaja.

”To što mi se stavlja na teret nije istina, a ja ću se konzultirati sa svojim odvjetnikom da vidim što ću dalje raditi u slučaju da me netko lažno tereti”, kazao je Asić te dodao da današnje ispitivanje nema veze sa predsjednikom FBiH Živkom Budimirom i akcijom ”Patriot”.

Željko Asić je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član rukovodstva Stranke pravde i povjerenja (SPP), koju je nedavno osnovao predsjednik FBiH Živko Budimir. Prethodno je Asić istupio iz Hrvatske stranke prava (HSP).

 

Mandatno-imunitetska komisija, koja djeluje u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH, na hitnoj sjednici održanoj nakon informacije da je federalni zasutpnik Željko Asić uhićen, zaključila je da treba sazvati izvanrednu sjednicu na kojoj Predstavnički dom treba zauzeti stav oko toga.

”Ustav FBiH, Zakon o imunitetu FBiH i Poslovnik Predstavničkog doma predviđaju precizne procedure prilikom postupanja prema zastupnicima pojadinačno u slučajevima kada i kako mogu biti lišeni slobode.

U slučaju Željka Asića, federalnog zastupnika, nije provedena propisana procedura za traženje suglasnosti Predstavničkog doma za lišavanje slobode”, izjavio je novinarima nakon sjednice Karlo Filipović, predsjednik Mandatno-imunitetne komisije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma do zasjedanja tog doma, koje predlaže ova komisija, treba osigurati službenu informaciju od nadležnih organa vezano za uhićenje zastupnika.

”Komisija je, raspravljajući o nastaloj situaciji vezano za privođenje Željka Asića, konstatirala da nema niti jednu relevantnu informaciju niti spoznaju, jer organi koji su preduzeli radnje prema Željku Asiću nisu našli za shodno da o tome izvjeste Predstavnički dom”, rekao je Karlo Filipović.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare