Pijani zaštitar pao u zgradi HNB-a pa ispalio hitac kako bi otvorio vrata. Teško je ozlijeđen

Zagrebačka policija izvijestila je da je pijani 57-godišnji zaštitar u sjedištu Hrvatske narodne banke (HNB) u srijedu oko 23 sati, nakon pada na stubištu, pod još nerazjašnjenim okolnostima ispalio jedan hitac iz službenog pištolja kojom prilikom su oštećena vrata.

Policija je precizirala da je zaštitar pod utjecajem 2,9 promila alkohola pao na stepenicama i teško se ozlijedio, nakon čega je ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja kojeg je posjedovao na zaduženju uslijed čega su oštećena vrata.

U policiji su rekli da nitko drugi nije ozlijeđen, a ozlijeđenom zaštitaru je pružena pomoć u KBC Zagreb.

Kriminalističko istraživanje u tijeku.

HNB je izvijestila da je zaštitar tvrtke AKD-Zaštita u noći na četvrtak, prilikom noćnog obilaska prostorija, pao na stubištu sjedišta HNB-a nakon čega je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza. U središnjoj banci kažu da je zaštitar u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata, nakon čega je opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima.

U HNB-u dodaju da su ostali zaštitari odmah reagirali te su pozvali hitnu pomoć, policiju i inspekcijske službe. Ističu i da je hospitalizirani zaštitar u stabilnom stanju./HMS/

Inače što mislite kada je u Zagrebu podignuta ova zgrada i tko ju je sagradio?