Published On: Pon, ruj 12th, 2016

PICULA NIJE REKAO NE: Hoću li se kandidirati za šefa SDP-a odlučit ću kad vidim imam li potporu na terenu

SDP-ovi zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula izjavio je da će eventualnu odluku o kandidaturu za predsjednika stranke donijeti nakon što testira ima li potporu na terenu.
„Ja sam upravo u jednom razdoblju u kojem ću se konzultirati s ljudima na terenu i nakon tih konzultacija donijet ću odluku o tome na koji ću način sudjelovati u skorim unutarstrančkim izborima“, odgovorio je Hini Picula na upit hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a pošto je Zoran Milanović nakon poraza na izborima objavio da se više neće kandidirati za stranačkog šefa.
„Ne bježim od odgovornosti i ukoliko me ove konzultacije s ljudima uvjere da imam dovoljnju podršku u kampanji, ja ću apsolutno prihvatiti izazov i kandidirati se za predsjednika. Sada je u tijeku postupak i ovisno o tome koliko će brzo biti sazvana stranačka tijela – predsjedništvo i Glavni odbor i donesena odluka o konvenciji  gdje bi birali novo vodstvo tako ću i ja naravno izići u javnost i objaviti svoju odluku“, dodao je Picula.
Na pitanje kako procjenjuje svoje izglede za izbor ako se kandidira, Picula je istaknuo da će to ocijeniti članice i članovi SDP-a.
„Jučer su bili izbori na kojima birači nisu dali novu priliku SDP-u da sastavi novu vladu. Nakon toga, u demokraciji je red da o tome progovore članice i članovi stranke. Prema tome, ako se tako odlučim, ja ću svoju ambiciju testirati tamo gdje je i mjesto za to, to znači pitajući članove SDP-a, a hoću li uspjeti ovisi prije svega o njima, a ja ću dati sve od sebe kada je riječ o SDP-u“, rekao je.
Picula nije želio komentirati Milanovićevu najavu da se nakon izbornog poraza više neće kandidirati za predsjednika SDP-a.
„Ne mislim se baviti Zoranom Milanovićem. Moja aktivnost u stranci bit će prije svega usmjerena na bavljenje političkom situacijom u SDP-u, na baštinu jednog vremena koje završava ozbiljnim izbornim neuspjehom i želio bih s drugima to stanje popraviti, vratiti stranci sposobnost da pobjeđuje na izborima i ponuditi ljudima politike koje će ih prije svega animirati da iziđu na izbore”, kazao je Picula.
Ocjenjujući prijevremene parlamentarne izbore i SDP-ov rezultat na njima Picula je dodao kako je zabilježen “vrlo nizak odziv birača, čemu je, siguran sam, pridonio i SDP”.
“Prema tome, mene zanima baština ovoga razdoblja, a ne bavljenje ovom ili onom osobom. Nadam se da to nije samo moj cilj i ambicija, nego i puno ljudi u SDP-u koji su se i na ovim izborima potrudili, ali je očito da ta politika i kampanja koja je osmišljena nije dovela do dobrog rezultata“, rekao je.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x