Published On: Sub, lis 8th, 2016

Petrov, Kovač, Šprlje i Grmoja sutra u posjeti Stocu


Tehnički potpredsjednik Vlade RH Božo Petrov, zajedno sa šefom hrvatske diplomacije Mirom Kovačem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom i visokim dužnosnikom MOST-a Nikolom Grmojom posjetit će sutra Stolac te razgovarati s tamošnjim načelnikom Stjepanom Boškovićem nakon prošlonedjeljnih izgreda u kojima su napadnuta i ozlijeđena dvojica dužnosnika u izbornom procesu, te prekinuti izbori, saznaje se od izvora iz Stoca.
Kako doznaje Večernji list ministar Kovač je u četvrtak obećao posjetu Stocu, a dolazak MOST-ovih dužnosnika koordinirao je Nikola Grmoja koji je cijelo vrijeme bio u kontaktu s predstavnicima vlasti zbog napete situacije u Stocu.
Ranije je ministar Kovač osudio izgrede u gradu na Bregavi.
Policija je zbog izgreda u kojima je napadnut i ozlijeđen predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić te član biračkog odbora Mario Raguž koji je zadobio teže ozljede, kazneno prijavila 27 osoba.
Među osumnjičenima je i kandidat SDA za načelnika Stoca Salmir Kaplan koji je fizički nasrnuo na Perića i Raguža. Među prijavljeni su i Demir Mahumtćehajić, predsjednik SDP-a u Stocu te Ahmet Ljubović, također dužnosnik SDA./HMS/