Published On: Fri, May 27th, 2016

Petrov: Karamarko postaje teret ovoj Vladi, mora dati ostavku

BOŽO PETROV obratio se javnosti nakon održane sjednice Vlade na kojoj je svih 6 MOST-ovih ministara glasalo za opoziv Karamarka.

Tijek konferencije:

17:49 Nadam se da će ratovi prestati. Mi nemamo što lobirati.

17:45 Na upit kako će Vlada naredna dva tjedna funkcionirati, Petrov je kazao da ne vidi problem. “U određenim projektima i točkama možemo se ne slagati. Ne vidim razlog zašto bi to zakočilo rad Vlade. Jamba gledam kao na ubod komarca. Tužit ću ga radi današnjih izmišljenih izjava”, kaže Petrov. “Ne želim ni pomisliti na raspad Vlade”

17:43 Bit će pritisaka. Ovo danas je uvertira u idućih 15 dana. Ne želimo uzrokovati razlaz vlade. Ali na neke stvari ne možemo pristati. To je ovaj dio o preuzimanju odgovornosti.

17:42 U ovom trenu 12 saborskih zastupnika stav da Karamarko mora otići.

17:40 Danas su Mostovi ministri bili za razrjesenje Karamarka, uskoro ce to potvrditi saborski zastupnici MOST-a. Vjerujem da neće doći do glasanja i da će Karamarko sam odstupiti.

17:36 Ako Pozivam i druge da budemo odgovorni i možemo postaviti bolje standarde za javno djelovanje. Očekujem da ce nas građani podržati i biti partneri. U ovom trenutku ne odlazimo iz Vlade.

17:35 Danas u valdi postoje dobri i čestiti. Kojima je stalo da se nešto pokrene. Kojima je prioritet patriotski. Postoje odlični ljudi u Vladi i zato govorimo da Vlada dobro funkcionira.

No ono što je Karamarko govorio o ljubavi prema domovini, govorio je istinu, No možda nije svjestan zašto moramo snositi odgovornost. Postaje teret ovoj Vlade.

17:30 Možda bi neki htjeli vidjeti krv i napade. Ali tako neću. Građani očekuju stabilnost vlad. Građanima smo obećali preuzeti odgovornost za naše interese. Pozvali smo druge stranke na žrtve. Nismo za nove izbore, ali ne možemo podržavati stari model kalkulacije i biranje manje štete.