Published On: Sri, stu 7th, 2018

PETRIĆ: SIP se napada sinkronizirano

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je potvrdila rezultate ovogodišnjih Općih izbora. Branko Petrić, predsjednik SIP-a, kazao je kako se ova institucija pokušala sinkronizirano diskreditirati, pa i od strane nekih medija.

“Došlo je do sinkroniziranog diskreditiranja Središnjeg izbornog povjerenstva. Sjećate se milijuna kilograma papira koji su navodno nestali, biračkih spiskova koji su se pokušali diskreditirati navodno velikim brojem mrtvih. Zloporabe glasanja putem pošte su vršile političke stranke i mi smo ih pokušali anulirati”.

Smatra da je samoinicijativno povlačenje određenog broja članova iz biračkih odbora jedan ili dva dana pred izbore “pokušaj sabotiranja izbornog procesa”.

Na pitanje Tine Jelin Dizdar, reporterke N1, na koji način će biti popunjen Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i koji su konkretno politički subjekti sabotirali izborni proces, odgovorio je:

“SIP će odmah preći u drugu fazu, a to je popunjavanje Doma naroda. To ćemo raditi na javnoj sjednici i sve što bude urađeno, bit će urađeno po zakonu. Što se tiče drugog pitanja, pravimo analizu i tražimo zbog čega je neko odustao biti u biračkom odboru. To je veliki posao, ali će javnost biti informirana”.

Također, na pitanje reporterke N1 je komentarao slučaj Gorana Opsenice koji tvrdi da je na dan potpisivanja kandidature za Opće izbore bio izvan Bosne i Hercegovine i da je to mogao učiniti neko u njegovo ime, što je kazneno djelo.

“Sve što smo mi uradili je u skladu sa zakonom. Ako ima nepravilnosti, proslijedimo ih nadležnim pravosudnim organima. Do sada smo to radili sukcesivno”, rekao je Petrić.

Osvrnuo se i na stav Socijaldemokratske partije, Naše stranke i Demokratske fronte SIP pokušava izvršiti državni udar načinom raspodjele mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije. Prema njegovim riječima, riječ je o lažnim i konstruiranim činjenicama i riječ je o pokušaju utjecaja na nezavisnost Središnjeg izbornog povjerenstva./HMS/

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare