Published On: Uto, srp 20th, 2021

PETRA IVANKOVIĆ ZA: Amerika pruža puno više mogućnosti u sportskom i stručnom usmjeravanju – Hrvatski Medijski Servis

Godinu 2021. ću pamtiti kao vrlo uspješnu, jer sam, sa svojim curama osvojila ženski turnir PacWest Coneference po prvi put te sam proglašena igračicom godine”, rekla je dvadesetpetogodišnja Petra Ivanković za Hrvatski Medijski Servis. Petra je igrala tenis za reprezentaciju Azusa Pacific University u Americi.

Piše: Magdalena Ostojić, Hrvatski Medijski Servis

Sport joj je na prvome mjestu no nikada nije zanemarivala školske obveze jer smatra da se obrazovanje nadovezuje uz svaku uspješnu sportsku karijeru. Ističe kako je balansiranje školskih obveza i treninga čista organiziranost u postizanju najboljih rezultata na oba područja.

Petra je svoju karijeru započela u Međugorju kao djevojčica. Zbog sportskih uspjeha koje je nizala kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, dobivala je sve više poziva od strane fakulteta iz svih dijelova svijeta koji su joj nudili sportske stipendije kako bi učila i igrala za njihove državne reprezentacije.

Petra Ivanković: Hercegovački i američki život su dva različita svijeta. Foto: M. Ostojić/HMS/

”Iskreno, moram reći da su mi nedostajali prijatelji i druženja, no Amerika pruža puno više mogućnosti kada je riječ o sportskom i stručnom usmjeravanju. U početku mi je trebalo da se malo snađem u novoj sredini no brzo sam se navikla uz pomoć studenata koje sam tamo upoznala”, kazala je Ivanković za HMS.

Kada je riječ o usporedbi hercegovačkog i američkog života, Petra kaže da su to dva različita svijeta. Amerika joj je donijela razna iskustva, dobro stečeno znanje i mnogo lijepih uspomena. Međugorje je mjesto gdje je odrasla i mjesto gdje se uvijek vraća. Kako kažu svugdje je lijepo, ali kući je najljepše.

Petra Ivanković (četvrta s lijeva) sa svojim timom. Foto: M. Ostojić/HMS./

”Prije svega, igrati profesionalno zahtjeva mnogo odricanja i ima puno više pritiska jer tenis je pojedinačni sport i nitko ti ne može biti zamjena. Kada si na fakultetu, možeš se fokusirati na mnoge stvari, a pritisak nije velik jer ima više igrača koji ti mogu biti zamjena na dan kada se ne osjećaš najbolje. Puno puta sam čula rečenice kako se moram posvetiti ili školi ili tenisu, no to je u potpunosti pogrešno stajalište. Uz puno truda, zalaganja i odricanja, sve se može stići na vrijeme uz odlične rezultate”, objašnjava Ivanković.

Nada se uspješnoj teniskoj karijeri te planira prelazak u Englesku na doškolovanje, jer je nedavno završila studij međunarodnih odnosa u Americi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>