Published On: Uto, svi 18th, 2021

Peternel je 2010. bio na prosvjedu koji je predvodio Tomašević

IGOR PETERNEL, član Domovinskog pokreta, Škorin bliski suradnik i jedan od najžešćih kritičara Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo!, bio je na prosvjedu 2010. godine u Varšavskoj.

Taj prosvjed predvodio je upravo Tomislav Tomašević.

Fotografiju Peternela u Varšavskoj objavila je na Twitteru HRT-ova novinarka Sanja Mikleušević. Uz fotografiju napisala je “Ono kad te prošlost sustigne” te označila svoju kolegicu Maju Sever.

Peternel je tu fotografiju komentirao s “cool”.

Svađa Peternela i Benčić iz Možemo! u Otvorenom

Jedanaest godina kasnije, u jučerašnjem gostovanju u Otvorenom na HRT-u, sukobio se sa Sandrom Benčić iz Možemo!.

“Ono što nam sada preostaje je da građanima pokušamo objasniti tko se krije iza platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića”, rekao je te istaknuo da se tu ne radi o entuzijastima koji su ljuti zbog ostavštine Milana Bandića, već da se radi o dobro organiziranoj ideološkoj lijevoj platformi koja je franšiza jednog stranog instituta.

Benčić je poručila da je platforma Možemo! politička stranka nastala na platformi zelene ljevice. Peternel joj je replicirao da je to čista ideologizacija. Benčić je naglasila da se nikad nisu skrivali iza nadideoloških tema.

“Jasno smo rekli koji je naš vrijednosni spektar. Naravno da ne utječu na nas strani utjecaji, ali smo u komunikaciji s europskim Zelenima. Pa ovdje imamo stranke koje su dio europskih obitelji, EPP-a”, poručila je.

“Problem je vaš program, on je ideologiziran. Imate cijeli niz ideološki prijepornih stvari u vašem programu. Vi vodite stvari do apsurda da govorite o uređenju semafora. Treba spriječiti prevaru birača. Vi morate reći tko ste i što ste. Zagovarate jednu ideologiju. Ja čisto sumnjam da ona ima preko 50 posto podrške”, rekao je Peternel.

Prepiranje njih dvoje se nastavilo, a u uvodu emisije su praktički samo oni govorili. Benčić je konstatirala da je temeljna razlika između njihovih stranaka ta što Možemo! nudi rješenja, a Domovinski pokret podjele.

Tomašević o Peternelu: Morate njega pitati je li nam davao podršku. To su sve fejk vijesti

Tomašević je danas prvi put govorio u javnosti od pobjede na izborima u nedjelju.

Dotaknuo se i Peternela.

“Morate njega pitati je li nam davao podršku 2010. To su sve fejk vijesti, udarci ispod pojasa. On je radio u civilnim udrugama, dosta toga što dolazi s druge strane je projiciranje na nas. Ja ne vidim da se Škoro bavio gradskim temama. Ušao je među zadnjima. Mi ćemo se baviti problemima, ljudima je dosta prepucavanja.”

Peternel: Na prosvjed u Varšavskoj sam došao kao potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava. Nisam podržao Tomaševića

Nazvali smo Igora Peternela i pitali ga što je 2010. radio na prosvjedu u Varšavskoj.

“Tada sam bio potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava i tamo sam došao vidjeti o kakvom se prosvjedu radi. U Zagrebu se događalo nešto jako bitno i važno i to sam došao vidjeti”, rekao nam je pa dodao:

“Maja Sever me pozvala, nju poznajem godinama i dobri smo si, nemam problema s tim da postoji fotografija na kojoj sam s njom.”

Pitali smo ga je li tamo u nekom obliku podržao Tomislava Tomaševića i prosvjed.

“Ne, nisam njega niti prosvjed podržao ni na koji način, a sve ostalo o platformi Možemo! sam već rekao više puta. Na građanima je da procijene i odaberu, na kraju krajeva”, završio je.