Published On: Sat, Sep 5th, 2015

PETAR ĐOKIĆ: Ustavni sud BiH radi na štetu hrvatskog i srpskog naroda

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da će priča o referendumu o pravosuđu BiH biti aktualna sve dok se bitno ne promijeni odnos sudske vlasti i odnos prema interesima i potrebama svih naroda u BiH.
Đokić je, povodom izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da odluka o referendumu u Republici Srpskoj mora biti stavljena van snage, rekao Srni da Bošnjaci i stranci u Ustavnom sudu BiH donose odluke kakve oni žele.
“Do sad su više puta potvrdili da mogu donijeti tako drske odluke, da suzbijaju ili ograniče interese koje imaju druga dva naroda u BiH, a mi smo jasno rekli da se sa takvom politikom ne slažemo i to je temeljna primjedba koju smo stavili na rad sudova i sudske vlasti u BiH”, izjavio je Đokić.
On je istaknuo da je otvoreno pitanje referenduma jer sudska vlast uslijed političkog utjecaja, koji je neosporan, štiti interese bošnjačkog naroda na štetu interesa srpskog i hrvatskog naroda.
“To je Ustavni sud BiH više puta pokazao svojim presudama i zato je otvorena priča o referendumu i ona je aktualna sve dok se bitno ne promijeni odnos sudske vlasti i odnos prema interesima i potrebama svih naroda”, rekao je Đokić.
On je dodao da svaki narod u ovoj zemlji treba biti tretiran potpuno ravnopravno.