Published On: Čet, ruj 17th, 2015

PET FOTOGRAFIJA RIJETKIH TRENUTAKA SREĆE KOJE SU ODUŠEVILE SVE Dokaz da i za izbjeglice postoji nada u bolje sutra

PET FOTOGRAFIJA RIJETKIH TRENUTAKA SREĆE KOJE SU ODUŠEVILE SVE Dokaz da i za izbjeglice postoji nada u bolje sutra

Na što prvo pomislite kad su izbjeglice u pitanju?
Mnogima će prvo na pamet pasti strah, opasnost, čak i mržnja. Drugima patnja, tuga, neizvjesnost. No u svom tom kaosu postoje i trenuci sreće, dječje radosti i nade da smo svi zajedno još uvijek ljudi. Ljudi spremni pomoći onima kojima je teže nego nama.
Donosimo nekoliko fotografija koje pokazuju drugu stranu ove teške i mučne izbjegličke krize. Ove slike zorno pokazuju da je jedino ljubav prava pokretačka snaga u svijetu.
Serija fotografija koja prikazuje danskog policajca koji se zafrkava i šali sa sirijskom djecom, podijeljena je tisuće puta na Facebooku, Twitteru i Redditu. Uslijedila je živa rasprava: od pitanja zašto ne može uvijek biti ovako, pa do mišljenja da bi prava pomoć za izbjeglice bilo saniranje stanja u njihovim matičnim državama.

Agencija Associated Press prikazala je sliku para koji se grli i ljubi nakon što su uspjeli doći do Grčke. Prvotno ju je na Facebooku objavila pro-imigrantska grupa ‘Europe says OXI’, a fotografija je podijeljena više tisuća puta. Sliku pogledajte OVDJE .
Ovaj mladi par vjenčao se večer prije nego su se uputili na neizvjesno putovanje. ‘Ovo nam je bračno putovanje’, šale se presretni što su napokon uspjeli doći u Njemačku i gdje se nadaju započeti nov i sretan život.

Ova je slika vrlo brzo postala viralna, a prikazuje čovjeka iz Sirije koji je na dug i opasan put poveo i svoju ljubimicu, malu tigrastu mačkicu.

Iz bližeg susjedstva stiže ova fotografija koja prikazuje srbijanskog policajca koji nježno grli malog sirijskog dječaka i koji ga vjerojatno podsjeća na vlastitog sina. Inače, nesretni Sirijci puni su riječi hvale za srbijanske policajce koji su, kako kažu, prvi koji su ih prihvatili i ponašali se prema njima kao prema ljudima, a ne kao prema životinjama.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare