Published On: Čet, svi. 30th, 2019

Pernarev perfomans u Hrvatskom saboru: Šutio osam minuta

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar u četvrtak je u Saboru više od osam minuta šutio za govornicom nakon što je upozoren da se u raspravi mora držati teme o kojoj se raspravlja.

Pernar je, naime, umjesto o temi potvrđivanja sporazuma Hrvatske i CERN-a, govorio o rezultatima izbora za Europski parlament i upozorio na pitanje legitimiteta aktualne vlasti zazivajući raspisivanje prijevremenih izbora.

PITANJE LEGITIMITETA PARLAMENTARNE VEĆINE

"Uvaženi predsjedavajući uz dužno poštovanje, ako ja ne smijem ovdje govoriti, ja ću onda šutjeti za ovom govornicom i svojom šutnjom reći ću sve ono što mislim o ovoj temi i o načinu na koji premijer Plenković vodi državu, svoju stranku i vi ovaj Sabor".U ime Kluba zastupnika Živog zida, zastupnik Ivan Pernar

Posted by Živi zid on Thursday, May 30, 2019

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković upozorio ga je da se, prema saborskom Poslovniku, mora držati teme koja je trenutno na dnevnom redu, na što je Pernar uzvratio da ukoliko mu se ne dozvoljava da govori onda će za govornicom šutjeti.

Ranije je saborski zastupnik Ivan Pernar znao iznenada izaći za govornicu, a u više navrata najavljivao je da će, ukoliko ga predsjedavajući bude prekidao u izlaganju ,”ići do kraja” to jest dok ga saborska straža ne udalji. To se nekoliko puta i dogodilo te ga je saborska straža više puta iznosila iz sabornice.