Published On: Pon, srp 8th, 2019

Pernar ima novu stranku, zove se Stranka Ivana Pernara

Osnivačkoj skupštini nazočilo je 216 članova, Pernar je predshednik, Bunjac potpredsjednik stranke

Bivši članovi Živog zida okupljeni oko Ivana Pernara i Branimira Bunjca, osnovali su u nedjelju, u prigorskom selu Kašini, Stranku Ivana Pernara (SIP), a za njezina predsjednika izabrali nositelja imena stranke. Osnivačkoj skupštini nazočilo je 216 članova iz različitih dijelova Hrvatske, među kojima je bilo i voditelja županijskih organizacija Živog zida.

Pernar je za predsjednika izabran sa 148 glasova, a Branimir Bunjac dobio je 57 te je postao potpredsjednik stranke. Zahvalivši članovima skupštine Pernar je ustvrdio da ih je okupio zajednički cilj oslobađanja zemlje i jedinstvo građana u borbi protiv okupatora zemlje.

‘KRAJ KAD POČNETE SPLETKARITI’

Poručio je svima da će ostati zajedno i napredovati dok se budu borili za zajedničke ciljeve otvorena srca, a da će im biti kraj kad počnu spletkariti i raditi za svoje osobne interese, kao što se dogodilo u Živom zidu. Kazao je također da je njegova sudbina u rukama članova SIP-a i pozvao ih da ga smijene kad prestane ispunjavati njihova očekivanja.

Tri četvrtine članova Skupština dalo je glas za naziv Stranka Ivana Pernara, jednog od osam naziva koji su bili u igri. Stranka Ivana Pernara i Nenada Bunjca dobila je trideset glasova a ostali, Demokratska akcije, Otpor, Živi otpor, Plamena nada i drugi, dobili su od dvanaest do tek dva glasa.

PERNAR O IMENU STRANKE

Pernar je prijedlog da se stranka zove njegovim imenom obrazložio time što je on “najpoznatije lice” i da za njega “najviše znaju” te da će se “stranku i tako i tako identificirati” s njegovim imenom, ali da se ubuduće ono može lako promijeniti.

Jedan od sudionika rasprave ustvrdio je međutim kako je “Tito imao svu moć u politici ali mu nije padalo na pamet stranku nazivati svojim imenom”. Pernar, međutim, nije smatrao da treba išta govoriti u prilog svojoj kandidaturi za predsjednika SIP-a, nego je samo poručio: “Sve znate!”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare