Published On: Uto, stu 17th, 2015

PERICA STANIĆ: SIPA drži na oku moguće teroriste

”Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ima određen broj osoba pod operativnim nadzorom i u suradnji sa drugim sigurnosnim agencijama mi držimo pod kontrolom određena potencijalna žarišta. To, nužno ne znači da smo potpuno sigurni od terorizma”, izjavio je, između ostalog, za Glas Srpske novoimenovani ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić.
Ravnatelj SIPA-e govorio je i o sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma održanom nakon terorističkih napada u Parizu.
”Razgovarali smo o saradnji i njezinom podizanju na višu razinu, oblicima djelovanja i o tome što je potrebno poduzeti kada je u pitanju borba protiv terorizma. Terorizam je globani problem i sasvim je sigurno da pred njim nitko ne može zatvoriti oči”, istaknuo je Stanić.
Stanić je  naveo kako je na sastanku Udarne grupe bilo riječi i o tome da portalima koji propagiraju terorizam i radikalizam, kao što je portal Vijesti Umeta, bude onemogućeno djelovanje u BiH.
Napominjući da te portale uređuju iz nekih drugih zemalja, kao što su Švicarska ili SAD, Stanić je rekao kako će u najskorije vrijeme biti poduzete određene mjere i zahtjevi i prema Regulatornoj agenciji za komunikacije, Tužiteljstvu i Sudu BiH.
Stanić je potvrdio kako se u BiH vratilo 40 do 50 ljudi koji su se u Siriji borili na strani Islamske države, te naveo da su neki od njih procesuirani, protiv nekih se još vodi istraga, a neki su i osuđeni.
Glas Srpske

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare