Published On: Sri, lis 16th, 2019

PERFORMERI U AKCIJI Burno jutro u Saboru: Bulj ostavio premijeru vreću smeća, Pernara opet iznijeli iz sabornice

Zastupnici bi na početku saborskog tjedna rad trebali započeti raspravom o godišnjem izvještaju o radu Vlade. Zbog toga se očekuje i dolazak premijera Andreja Plenkovića, no već u prvim minutama sjednice bilo je burno

Zastupnici su jutros krenuli sa dopunom dnevnog reda, no dopunu nisu uspjeli ni izglasati jer je komešanje izazvao Ivan Pernar.

Naime, kada je predsjednik Sabora Gordan Jandroković upitao ima li tko od zastupnika primjedbu na dnevni red, javio se Pernar i počeo govoriti o lošem stanju u pravosuđu.

Jandroković ga je odmah upozorio da o tome ne može sada govoriti jer se radi o dnevnom redu, no da se na tu temu može javiti 5 minuta kasnije u slobodnim govorima.

‘Vaša namjera je dobiti medijsku pozornost. Imate pravo u slobodnom govou govoriti o ovome o čemu želite govoriti. Dakle, manipulirate’, poručio mu je Jandroković.

To nije omelo Pernara te je nastavio govoriti zbog čega je prvo zaradio jednu opomenu, a zatim i drugu s oduzimanjem riječi. Kada ga i to nije zaustavilo onda mu je Jandroković oduzeo pravo govora i na sutrašnjoj sjednici. Kada ni to nije zaustavilo Pernara Jandroković je proglasio 10-minutnu stanku u zasjedanju i zamolio stražu da izvede Pernara iz sabornice.

Performans zastupnika nastavio se i nakon stanke, no ovaj put u ‘slobodnim govorima’. Dio zastupnika se poput Pernara osvrnuo na slučaj silovanja u Zadru i stanje u pravosuđu, a Miro Bulj iz Kluba Mosta progovorio je o gospodarenju otpadom, odnosno o prevoženju otpada iz Vrgorca na odlagalište u Sinju.

Na klupu gdje bi trebao sjediti premijer ostavio je i vreću smeća. ‘Iz ovih stopa idem u Sinj. Vidim da je bahat premijer, ovu vreću ću ostaviti na njegovoj stolici, evo mu smeće koje sam prikupio od Vrgorca do Sinja’, kazao je Bulj.

Zastupnike danas očekuje godišnji izvještaj o radu Vlade kojeg Saboru podnosi premijer Andrej Plenković. Uvodno će se obratiti premijer i prema poslovniku može govoriti do sat vremena. U raspravi o izvještaju sudjeluju samo klubovi, a replika u raspravi nema.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare