Published On: Ned, kol 4th, 2019

PEPIĆ: Kako je zločinac Hamdija Abdić – Tigar postao lučonoša bošnjačke politike prema Hrvatskoj

Povodom najnovijih medijskih istupa ratnog zapovjednika 502. viteške brdske brigade tzv. Armije BiH i zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH vezanih za ulogu Hrvatske vojske u oslobođenju Jajca 1995. godine, na Facebooku se oglasio Ivan Pepić, voditelj stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja u Mostaru (IDPI).

 

Nitko iz Zagreba nije reagirao na komentar Hamdije Abdića Tigra, ratnog zapovjednika 502. viteške brdske brigade Armije BiH. Abdić je SDA-ov zastupnik u Parlamentu Federacije BiH. On je oštro napao predsjednicu Grabar Kitarović istaknuvši kako “Kokolindi treba osvježiti pamćenje”. U kontekstu opsade Bihaća Abdić veli: “vraga su oni nas spašavali!”. Iako svi ozbiljni ljudi znaju činjenice: Bihać je bio u okruženju, Muslimanima je prijetio gori scenarij od Srebrenice, UN-ovi promatrači 23. srpnja 1995. ocijenili su da srpski napadi “najozbiljniji u zadnjih mjeseci”, bez HV-a ne bi bilo oslobođenja Bihaća.

Koliko Abdić Tigar laže i koliko je cijelu bošnjačku političku scenu zahvatilo ludilo svjedoči odnos prema ubojstvu ministra vanjskih poslova RBiH Irfanu Ljubijankiću, rođenom Bišćaninu, koji je poginuo 28. svibnja 1995. Helikopter kojim se ministar Ljubijankić vraćao iz Bihaća u Zagreb je pogođen te je on pritom poginuo. I taj je helikopter, kao i mnogi drugi, dostavljao oružje brigadama Armije BiH, među kojima je i Abdićeva 502. (Jučer sam doznao u jednom razgovoru da je nakon Ljubijankićeva ubojstva i prije Oluje još samo jedan helikopter poletio iz Zagreba za Bihać, u njemu su bili časnici HV-a i HVO-a i 2 tone streljiva).

To, naravno, Abdić Tigar neće reći jer su on i njemu slični zatupljeni svojim projektom stvaranja bošnjačke nacionalne države, pa makar pljuvali svoje poginule. Kao ni drugi vrsni sarajevski čaršijski analitičari tzv. građanske ili islam-nacionalističke provenijencije. Bošnjaci nisu ni svjesni da su preuzeli KOS-ovski obrazac ponašanja prema Hrvatskoj i Hrvatima. Čisti copy-paste: iste su optužbe i metode: optužbe za fašizam, ustaštvo, a sve okrunjeno dozama istočnjačkog divljaštva, seksizma, prostačenja, itd.

Inače, Abdića Tigra ozbiljno se optužuje za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića 8. ožujka 1995., legendarnog zapovjednika u opkoljenom Bihaću. 20 godina kasnije pronađeni su tragovi krvi u hotelu Sedra gdje je Šantić pretučen te kasnije odveden na tavan željezničke stanice u Bihaću po Abdićevoj naredbi. Ipak, Abdić će tek u prosincu 2017. biti priveden, ali nakon žestokog pritiska SDA na tužiteljstvo biva oslobođen od pritvora u kojem nije ni bio bez obzira na teške kvalifikacije i postojanja uvjeta za obradu DNK analize kojom raspolaže tužiteljstvo. Kako bi se izbjegli daljnji postupci, Abdić je izabran u donji dom Parlamenta FBiH u listopadu 2018. godine.

Da, gospodo, takav tip docira Republici Hrvatskoj.

Hrvatska očito nije uspjela politički afirmirati svoje vojne pobjede. O Šantiću kao i desecima drugih zločina Hrvatska šuti – iako o tome sve zna. Čemu šutnja? Koliko mi je poznato hrvatsko pravosuđe nikad nije pitalo Sarajevo o sudbini Šantića, kao da je riječ o stoci, a ne generalu.

Hrvatska dozvoljava da KOS-ovska struktura unutar bošnjačkih redova potpomognuta nacional-islamistima i tzv. građanlukom docira i umanjuje važnost VRO Oluja. Umjesto pozivanja veleposlanika BiH na hitan sastanak i traženje službenog stava bošnjačkog vodstva o Oluji, oba brda se preznojavaju i ponavljaju floskule o prijateljstvu i dobrosusjedskim odnosima, a u dobrom susjedstvu zločinci kolo vode, napisao je Pepić.

KAKO JE ZLOČINAC HAMDIJA ABDIĆ TIGAR POSTAO LUČONOŠA BOŠNJAČKE POLITIKE PREMA HRVATSKOJNitko iz Zagreba nije reagirao…

Posted by Ivan Pepic on Sunday, August 4, 2019

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare