Published On: Sri, ožu 9th, 2022

Pentagon odbacio prijedlog Poljske u vezi MIG-ova

Čini se da je Pentagon u utorak odbacio prijedlog Poljske da svoje borbene zrakoplove MiG-29 stavi na raspolaganje Sjedinjenim Državama u bazi u Njemačkoj kao odgovor na poziv Ukrajine za isporuku borbenih zrakoplova, rekavši kako to nije “održivo”, prenosi Reuters.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao je kako mogućnost da avioni iz baze SAD-a i NATO-a u Njemačkoj “odlete u zračni prostor iznad Ukrajine koji je u sukobu s Rusijom izaziva ozbiljnu zabrinutost za cijeli NATO savez”, prenosi Hina.

“Nastavit ćemo se konzultirati s Poljskom i našim drugim saveznicima u NATO-u o ovom pitanju i teškim logističkim izazovima koje ono predstavlja, ali ne vjerujemo da je prijedlog Poljske održiv”, rekao je Kirby.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u utorak kako je Poljska spremna poslati sve svoje zrakoplove MiG-29 u zračnu bazu Rammstein u Njemačkoj i staviti ih na raspolaganje SAD-u te kako poziva druge članice NATO-a koje posjeduju taj tip zrakoplova da učine isto.

Poljska se o toj odluci nije prethodno konzultirala s Washingtonom, rekla je u utorak američka državna podtajnica Victoria Nuland, premda je američka administracija razgovarala o zahtjevu Ukrajine da joj se daju poljski zrakoplovi.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Krešimir ...
Krešimir ...
5 mjeseci prije

Poljaci Mi vas razumijemo ali budite po strani ..i dobro se naoružajte !!

Krepo
Krepo
5 mjeseci prije

Lažne vijesti svuda. Te amuri odobrili da poljaci daju avione ukkrajini, te poljaci neće, te poljaci hoće, a amuri ne daju… Ubi bože. Ne možeš živjeti od fake news.

Krepo
Krepo
Šta ti kažeš na ovo?  Krepo
5 mjeseci prije

A i koji će im quurac avioni… Čim ulete na teritoriju ukkrajine, rusi će ih oboriti.