Published On: Sri, ožu 9th, 2022

Pentagon odbacio prijedlog Poljske u vezi MIG-ova

Čini se da je Pentagon u utorak odbacio prijedlog Poljske da svoje borbene zrakoplove MiG-29 stavi na raspolaganje Sjedinjenim Državama u bazi u Njemačkoj kao odgovor na poziv Ukrajine za isporuku borbenih zrakoplova, rekavši kako to nije “održivo”, prenosi Reuters.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby rekao je kako mogućnost da avioni iz baze SAD-a i NATO-a u Njemačkoj “odlete u zračni prostor iznad Ukrajine koji je u sukobu s Rusijom izaziva ozbiljnu zabrinutost za cijeli NATO savez”, prenosi Hina.

“Nastavit ćemo se konzultirati s Poljskom i našim drugim saveznicima u NATO-u o ovom pitanju i teškim logističkim izazovima koje ono predstavlja, ali ne vjerujemo da je prijedlog Poljske održiv”, rekao je Kirby.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u utorak kako je Poljska spremna poslati sve svoje zrakoplove MiG-29 u zračnu bazu Rammstein u Njemačkoj i staviti ih na raspolaganje SAD-u te kako poziva druge članice NATO-a koje posjeduju taj tip zrakoplova da učine isto.

Poljska se o toj odluci nije prethodno konzultirala s Washingtonom, rekla je u utorak američka državna podtajnica Victoria Nuland, premda je američka administracija razgovarala o zahtjevu Ukrajine da joj se daju poljski zrakoplovi.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
3 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krešimir ...

Poljaci Mi vas razumijemo ali budite po strani ..i dobro se naoružajte !!

Krepo

Lažne vijesti svuda. Te amuri odobrili da poljaci daju avione ukkrajini, te poljaci neće, te poljaci hoće, a amuri ne daju… Ubi bože. Ne možeš živjeti od fake news.

Krepo

A i koji će im quurac avioni… Čim ulete na teritoriju ukkrajine, rusi će ih oboriti.