Published On: Uto, pro 13th, 2016

Pendeš: Svima nam je potreban mir, da ga širimo u našoj domovini BiH


U povodu nastupajućeg blagdana Božića, večeras je u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu upriličen svečani božićni koncert i prijem, a domaćin je bila ministrica obrane BiH Marina Pandeš. Poželjevši dobrodošlicu gostima, ministrica Pendeš je kazala da je Božić za kršćane najradosniji blagdan, te izrazila uvjerenje da jačajući vjeru i usavršavajući ljubav može se postići da srca ljudi budu ispunjena radošću, a to donosi mir u duši.

– Svima nama je potreban mir, da ga širimo u ovoj našoj domovini Bosni i Hercegovini, mislim da mi to zaslužujemo – kazala je Pendeš.
Uime MO BiH i OS BiH večerašnji koncert poklonila je Predsjedništvu BiH, te prisutnom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, i svima iz MO i OS BiH koji su doprinijeli tome da ove godine bude usvojen jako važan dokument „Pregled obrane“ .
– U nadi da će večerašnje note ispuniti radost srca svih nas, katolicima i pravoslavcima čestitam Božić, a svima nama želim puno bolju i uspješniju novu 2017. godinu – rekla je ministrica Pendeš.

Također je i vojni biskup u BiH monsinjor Tomo Vukšić zahvalio svima na dolasku, uz molbu Uzvišenom Bogu da svakom uzvrati blagoslovom zbog tog čina prijateljstva, da prava radost bude pratilja svima, te da vršenje dobra i promicanje sloge među ljudima budu sadržaji ljudskih nakana i djela u privatnom i poslovnom životu.
– Vršenje dobra je najveća privilegija i najuzivšeniji posao za svakoga čovjeka, za svako zvanje i svaku službu, a kvaliteta obnašanja bilo koje službe i zvanja u ljudskom životu mjeri se samo količinom učinjenog dobra – kazao je mons. Vukšić.
Dodao je da prije svakog pojedinog učinjenog dobra mora stajati aktivan stav osobne odgovornosti iz koje onda treba proizaći svako plemenito djelo.
Ovo je deseti svečani koncert i prijem koji se povodom blagdana Božića organizira za predstavnike političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog i gospodarskog života, te za predstavnike međunarodnih organizacija i diplomatskog kora u BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>