Published On: Pet, ruj 24th, 2021

Pence čestitao Dodiku na govoru održanom na summitu u Budimpešti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas u Budimpšeti neformalno se sastao s bivšim potpredsjednikom SAD Mike Pence, javila je RTRS.

Susret je upriličen po završetku 4. Demografskog summita.

Pence je čestitao Dodiku na govoru održanom na ovom skupu i poželio mu uspjeh i sreću u daljem radu.

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik danas se obratio na Demografskom summitu u Budimpešti, čija je osnovna tema “Obitelj – ključ stabilnosti”.

Obraćajući se sudionicima Foruma srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zapitao se zašto je problem ako mi želimo imati suverenu državu dodajući da nema države bez obitelji niti obitelji bez države.

Europske države kritizirao je da su sebične i da zbg njihove imigracijske politike mladi ljudi napuštaju BiH.

Moram reći da sebična europska politika “prazni” Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja s različitim kulturama. Pitam vas hoće li se za nekoliko desetljeća Europljani živjeti u Europi? – istakao je Dodik.

Istaknuo je da BiH vjerojatno još dugo neće postati članica EU.

 Zabrinut sam zbog toga što ne znam u kakvoj će zajednici živjeti moja djeca i unuci, hoće li morati otići – naglasio je Dodik.

Dodik je istakao problem Europe kada je u pitanju korektnost i nekorektnost:

Mi svakako nećemo biti primljeni u EU, pa se ja sad ne moram ulagivati. Europa mora promijeniti svoj pristup. Kako je moguće da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Јa to ne mogu naučiti, logika mi ne prihvaća. Oni žele nametnuti svoje vrijednosti, a ja bježim od toga – kaže Dodik.

U Budimpešti se održava dvodnevni demografski summit na kojem sudjeluju premijeri brojnih srednjoeuropskih država. Namjera je donošenje zajedničke deklaracije koja bi bila osnova za rješavanje demografskih izazova s kojima je suočena zapadna hemisfera. Pad nataliteta, rast migracija, obiteljske vrijednosti i njihovo nestajanje osnovne su teme skupa čelnika konzervativnih političkih opcija.

Kada govorimo o demografskim problemima s kojima smo suočeni, to zaista postaje pitanje opstanka, ali isto tako i glavno političko pitanje koje moramo što prije riješiti, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.Kao bivši potpredsjednik, kao otac, kao djed, želim zahvaliti svim čelnicima na sudjelovanju i pozivu na ovaj demografski summit koji promiče vječne životne vrijednosti, a to su obitelj i brak – koji su temelj boljega svijeta, poručio je bivši američki potpredsjednik Mike Pence.Europska unija upravo raspravlja o budućnosti Europe. A ja mislim da je ovaj summit najvažniji dio rasprave jer ovdje razgovaramo o najvažnijim problemima koji nas muče, a to je ponajprije demografski pad. To je jedan od najvećih europskih problema, kaže slovenski premijer Janez Janša./HMS/

guest
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Grbavica
Grbavica
10 mjeseci prije

Ja demagogije. A što ga nije skinuo s crne liste kad je bio Trumpv zamjenik?

Danilo V
Danilo V
10 mjeseci prije

Mile je “Car” za veliku vecinu stvari i poimanja.
Al to mogu samo hrabri ljudi..
A hrabri su samo iskreni i cisti ljudi..
Prave “Luče Mikrokozma”..
Za razliku od Mileta..ovi hlojavi od malena se uce Ketmanu i ketmaskom vaspitanju i ponasanju…taktici ..te vecito ostaju necije sluge..podguzne muve..ili kupleraj shop za agresore..
Svemirske su to razlike..u korist Mileta i njegovog naroda..

Grbavica
Grbavica
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
10 mjeseci prije

Tako je Danilo!

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
10 mjeseci prije

Drug ..skini Deutschland naocare i sve ces sam videti..

Jovke
Jovke
10 mjeseci prije

Neka nam je večna naša Republika Srpska.Bravo gospodine predsedniče.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Dodiče, kralju, povedi i našeg Dragančeta sa sobom, ako ništa – zaradićeš makar sevapa …

Zrinski
Zrinski
10 mjeseci prije

Sad kad krenu frfljati hanĐŽar talibani iz 23% ofo,ono,fašisti, nacionalist i to su oni kritičari koji sebi sklepaše nacionalnost 1993g u podrumu Holiday Inna pa sad nikome ne daju mira i još se umislili da je BiH nešto što je njihovo što nije istina jer upravo oni muslimani ne bi trebali imati nikakvih prava jer su potomci turskog okupatora!

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Zrinski
10 mjeseci prije

Upravo tako..
Nahkot je to kohpiljanski..

Muslimanka
Muslimanka
Šta ti kažeš na ovo?  Zrinski
10 mjeseci prije

Ti si potomak Turaka,jer tvoju je Šukunbabu hebo Turčin pa je uvalio svome kmetu Provjeri svoj DNK.