Published On: Ned, stu 11th, 2018

NEOOTOMANIZAM ILI JEDNOSTAVNO SAMO KOMŠIĆ? Pelješac je po njemu “Bosna koju komadaju”

Predsjednik Demokratske fronte  kazao je da je uzalud pozivao Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara da se suprotstave gradnji Pelješkog mosta, koja počinje u ponedjeljak, piše TheBosniaks.info

“Kada je krajem aprila (travanj na hrvatskom) ove godine potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta u Dubrovniku između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcijuma (konzorcija na hrvatskom) China Road and Bridge Corporation, pozvao sam predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i Predsjedništvo BiH da se obrate Ujedinjenim nacijama jer se radi o međunarodnom skandalu i direktnom napadu Republike Hrvatske na teritorijalni suverenitet i integritet države Bosne i Hercegovine. Gospoda Izetbegović, Čović, Ivanić i Zvizdić to nisu uradili” – kazao je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

Vlasti BiH u međuvremenu ništa konkretno nisu poduzele da bi se gradnja mosta zaustavila. Kako kaže, Hrvatska je danas i zvanično (službeno na hrvatskom) početkom gradnje mosta na osnovu lažiranog dokumenta Komisije koja predlaže visinu mosta od 55 metara, a koji je predstavljen kao državni dokument, iako ga Vijeće ministara BiH nije usvojilo kao državni dokument, izvršila direktno narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, piše “Klix“.

“Bosanskohercegovačke vlasti po tome pitanju nisu učinile, apsolutno ništa niti namjeravaju učiniti. Stoga ću ponoviti ono što sam kazao i ranije, a to je da je prosto nevjerojatno da nam pred očima otkidaju komad po komad naše države, a da pri tome ljudi koji sjede u državnim institucijama pokazuju toliku količinu servilnosti koja granični sa izdajništvom. Do kada će to tako biti, to znaju samo građani Bosne i Hercegovine” – rekao je Komšić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare