Published On: Pon, pro 21st, 2020

Pedofil proputovao s jedne na drugu obalu SAD-a kako bi oteo 12-godišnjakinju

MUŠKARAC iz američke savezne države Virginije suočen je s optužbama za otmicu 12-godišnje djevojčice, piše CNN.

Vlasti opisuju 40-godišnjeg Nathana Daniela Larsona kao “bijelog supremacista” i “zagovornika pedofilije”.

Larson se trenutno nalazi u zatvoru u Denveru. Šerif okruga Fresno izjavio je kako Larson upravlja web stranicom koja potiče silovanje djece i objavu takvog foto i videosadržaja.

Vlasti kažu da je u ovoj konkretnoj otmici koristio toliko “sofisticirane” metode da se strahuje kako bi žrtava moglo biti još i više.

Mjeseci manipulacije

Larson je 12-godišnju djevojčicu koja živi u Fresnu upoznao preko društvenih mreža u listopadu. Tijekom dva mjeseca manipulacije Larson ju je uvjerio da mu pošalje svoje gole slike.

Prošli tjedan odletio je do Fresna i nagovorio je da se iskrade iz kuće oko 2 sata ujutro. Zatim je pozvao taksi kojim su došli do zračne luke. Larson je djevojčici perikom izmijenio izgled i rekao je da joj se ponaša kao da je nijema kako ne bi razgovarala ni s kim.

Policija je kasnije toga dana objavila da je djevojčica nestala, a kad su saznali da su se otmičar i djevojčica ukrcali na avion za Washington s presjedanjem u Denveru, kontaktirali su tamošnje vlasti da provjere stanje u tamošnjoj zračnoj luci. Policajac iz Denvera pronašao je i uhitio Larsona, a agenti FBI-ja spasili su djevojčicu koja nije bila ozlijeđena.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ured šerifa okruga Fresno traži njegovo izručenje Kaliforniji te potiče njegove druge potencijalne žrtve da se jave.

“Zbog sofisticirane prirode načina na koji je Larson oteo djevojčicu iz Fresna, detektivi vjeruju da je u prošlosti bilo i drugih žrtava”, stoji u priopćenju šerifova ureda.

Već je imao kaznenih prijava

Ovo nije prvi put da se Larson suočava s ozbiljnim optužbama. Prije 11 godina godine, odslužio je 14 mjeseci u zatvoru jer je američkoj tajnoj službi poslao detaljan e-mail u kojem je prijetio da će ubiti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Larson je mail poslao u prosincu 2008. kada je Barack Obama postao izabrani predsjednik.

Okušao se i u politici pa se tako kandidirao kao neovisni kandidat na izborima za Dom delegata u Virginiji 2017. godine i izgubio.

Godinu poslije, Washington Post izvijestio je o Larsonovoj potpori ukidanja dobnih ograničenja za brak i zakonima protiv silovanja u braku. Podržao je legalizaciju incesta te izjavio kako je Hitler bio dobar za Njemačku.