Published On: Uto, sij 8th, 2013

Pedofil iz Bugojna i dalje u bijegu

Fikret Osmančević (36), pedofil iz Bugojna koji je presudom banjalučkog Okružnog suda osuđen na 11 godina zatvora zbog spolnog nasilja nad dvoje malodobne djece od pet i tri godine, a kaznu je trebao izdržavati u zeničkom zatvoru, još nije uhapšen. Da se Osmančević još ne nalazi iza rešetaka zeničkog zatvora, potvrdio nam je Nihad Spahić, direktor KPZ-a Zenica. 
Osmančević, koji se branio sa slobode, trebao je već odavno biti na izdržavanju kazne zatvora u KPZ-u Zenica. Međutim, kako se nije javio na izdržavanje kazne, Općinski sud u Bugojnu, nakon pisanja “Avaza” o ovom slučaju, 18. januara prošle godine izdao je naredbu za raspisivanje potjernice. Prema nepotvrđenim informacijama, 36-godišnjak se, navodno, trenutno krije u Njemačkoj.
On je i ranije osuđivan, i to u Kaliforniji, zbog silovanja, odnosno seksualnog penetriranja stranim predmetom, nakon čega je deportiran iz Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
Nakon povratka iz SAD-a boravio je u Banjoj Luci, u kući Nasihe H., gdje je ona sa suprugom, kćerkom i unucima došla na odmor. Porodica nije znala za presudu iz Kalifornije, a da je njene unuke zlostavljao Nasiha H. saznala je nakon što je Osmančević napustio njihovu kuću i otišao u Grčku. Tek tada su im djeca ispričala šta se dešavalo. Obavijestili su policiju, a Osmančević je deportiran iz Grčke.
Iako je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog monstruoznog krivičnog djela koje je počinio, banjalučko Okružno tužilaštvo nije zatražilo Osmančevićevo pritvaranje. Banjalučki Okružni sud mu je nakon presude izrekao samo mjere zabrane napuštanja boravišta, zabranu prelaska državne granice BiH i privremeno mu je oduzet pasoš.
Foto: Dnevni avaz