PEDJA KOJOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE: Agresivno krenuti u ukidanje države konstitutivnih naroda

Treći kongres Naše stranke je okončan izborom Predraga Kojovića na mjesto predsjednika, dok su za potpredsjednike izabrani Edin Forto, Nasiha Pozder i Sabina Ćudić. Naša stranka je na Kongresu izglasala izmjene Statuta, usvojena su dva ideološka dokumenta – “Novi manifest” i “Programska deklaracija”, te izabrani članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti, javlja Fena.

“Sve svoje vrijeme, energiju i znanje uložiti u ostvarivanje naše vizije Bosne i Hercegovine.Pred nama je težak zadatak; bio bih spreman uporediti ga sa stanjem s kojim su se naši roditelji suočili nakon Drugog svjetskog rata. Političke stranke koje su vladale ovom zemljom od 90-tih u nasljeđe su nam ostavile okrvavljenu, ojađenu, etnički razderanu i ekonomski uništenu zemlju. Povijest pred neke generacije postavi naizgled nepremostive prepreke”, kazao je Kojović u govoru, kojim se obratio Kongresu prije glasanja, te dodao.

nasa stranka

Naš je izazov da uprkos svemu što se dogodilo, uprkos svemu što nam se događa, gradimo društvo u kojem je ono što se dogodilo ‘devedesetih’ neponovljivo i u kojem država svakom građaninu i građanki jamči podjednake šanse u traženju vlastite, osobne sreće. To je osnovna ideja socijal-liberalizma i ideologije Naše stranke. Ja vas pozivam da zbijemo redove, da stisnemo zube i da svi zajedno, kao i do sada, beskompromisno krenemo u borbu za ideju koja nas okupila”, zaključio je Kojović.

sepic

Kojović je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, tjedan dana prije izbora za predsjednika Naše stranke za portal Vijesti.ba izjavio: “Moja je želja da, ukoliko budem izabran za predsjednika agresivnije krenemo u borbu da što prije u povijest pošaljemo ovu nefunkcionalnu i korumpiranu državu konstitutivnih naroda i krenemo ka modernom društvenom sustavu u kojem su svaki građanin i građanka BiH konstitutivni na svakom pedlju BiH. /HMS/

Povezane vijesti