Published On: Čet, svi 10th, 2018

Pedeset autobusa iz Makedonije stiže na Erdoganov skup u Sarajevu

“Naši građani u Makedoniji su već rezervirali mjesta tako da ćemo odavde imati blizu 50 punih autobusa. Ovdje želim naglasiti da od 2.000 rezervacija oko 90 posto čine naša braća i prijatelji iz Makedonije. Ako Bog da, 19. svibnja u večernjim satima svi zajedno ćemo krenuti prema Sarajevu”, rekao je Utas.

U Makedoniji vlada veliko interesiranje za radnu posjetu predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini, najavljenoj za 20.svibnja.

Salih Utas, predsjednik Unije europskih turskih demokrata (UETD) u Makedoniji, za AA je kazao da su iz Makedonije organizirali dolazak zainteresiranih na 6. po redu Kongres UETD-a koji će se održati u Sarajevu, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik.

Istakao je da će i predstavništvo UETD-a u Makedoniji sudjelovati na Kongresu kao i druga predstavništva ove Unije u Europi, dodajući da dolazak Erdogana za njih predstavlja posebnu radost i sreću.

Naglasio je da su mnogi Turci koji žive u Makedoniji veoma sretni zbog predstojeće posjete Erdogana, istakavši da su prethodnih dana u uredu UETD-a u Makedoniji primili brojne telefonske pozive vezane za ovu posjetu.

“Naši građani u Makedoniji su već rezervirali mjesta tako da ćemo odavde imati blizu 50 punih autobusa. Ovdje želim naglasiti da od 2.000 rezervacija oko 90 posto čine naša braća i prijatelji iz Makedonije. Ako Bog da, 19. svibnja u večernjim satima svi zajedno ćemo krenuti prema Sarajevu”, rekao je Utas, prenosi Anadolija.

Istakao je kako očekuju dolazak ljudi i iz Albanije, Kosova, Crne Gore i iz Sandžaka da bi, kako je rekao, u Sarajevu podržali Erdogana i Tursku.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare