Published On: Pet, srp 20th, 2018
#3rd |

PAUKOVO LJETO: U kolovozu nastup Divljih Jagoda i Dreamers benda pa izgradnja spomenika

Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju 12. kolovoza od 21 sat nastupat će Divlje Jagode i band Dreamers (Tribute to Bijelo Dugme). Ulaz na koncert je slobodan zahvaljujući generalnom sponzoru tvrtki Planet. Ovo je šesta godina zaredom da Pauci pripremaju veliki koncert. Pod posuškim nebom do sada su nastupali Zabranjneo Pušenje, Opća Opasnost, Prljavo Kazalište, Teška Industrija, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Predgrađe, Sjena…

 

-Već je prošlo pet godina otkako je PAUK počeo širiti mrežu kvalitetnih kulturnih događaja. Kao volonteri željni promjena imali smo mnoštvo projekata, a uz pop/rock koncerte, kojima doprinosimo oživljavanju glazbene scene u Hercegovini, bile su tu i kazališne predstave, javne tribine, projekcije filmova i filmske radionice, promocije knjiga, Dan knjige… Nakon svega možemo reći kako je PAUK puno pridonioi razvoju Posušja, time i Hercegovine, kada je riječ o kulturi koja je konačno isplivala iz mora zaborava, kazala je predsjednica Udruge PAUK Franka Vican, koja već priprema sljedeće projekte.

 

Udruga PAUK pripriprema podizanje Urbanog spomenika hercegovačkom klesarstvu.

-Radi se o prvom takvom spomeniku u BiH, u sklopu kojega će biti i satni mehanizam, a predstavljat će prije svega našu stoljetnu tradiciju – klesarstvo. Djelo je to akademskog kipara Zdenka Galića, a svoje mjesto zauzet će u centru grada, otkrila je Franka Vican i pozvala sve 12. kolovoza na posuški Trg hrvatskih branitelja i veliki koncert Divljih Jagoda i benda Dreamers na koji je ulaz slobodan.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x