Published On: Uto, sij 21st, 2014

KAVAZOVIĆ SE NE TREBA ISPRIČAVATI: Dežurnim braniteljima Bosne ne smeta što je Osmanlilje nazvao “našim precima”

Iako je dao skandaloznu izjavu u kojoj agresore na BIH  naziva   “našim precima Osmanlijama” Kavazović se još uvijek nije ispričao za taj čin.

No niti bilo tko od dežurnih moralista i čuvara Bosne nije ga prozvao na odgovornost.

Željko Komšić nije htio komentirati ovu izjavu, budući da idu izbori a većinu biračke popularnosto duguje Bošnjacima. Bakir Izetbegović u njoj vjerojatno i ne vidi ništa sporno.

Krug 99 nije se oglasio povodom činjenice da prvi čovjek IZ u BIH agresore na BIH smatra “našim precima”.

Enver Kazaz, Šaćir Filandra, Boris Dežurnović, FTV, BHTV, Avaz , apsolutno nitko u BIH ne spori što je ne tako bitan lik u javnom prostoru , one koji su bacili BIH 400 godina unatrag, nazvao našim precima. Čisto nek se da znjanje. Kad drugi put progovore.  

Udžbenici BH školstva se razlikuju u svojim istinama u pogledu zadnjeg građanskog rata u BIH. Međutim, u nekim činjenicama se niti jedan školski program, bio on po srpskom, bošnjačkom ili hrvatskom nastavnom programu ne razlikuje. Naime nitko ne spori tko je li Franc Ferdinand bio agresor na našu zemlju ili nije. Kad su krepali dinosauri. Jel Tito bio humanist ili ubojica. Jel Pavelić bio krvožedni plaćenik stranih agentura i fašist ili dobri čiko iz Bradine. Isto tako sva tri školska programa u BIH otomansku vladavinu nad BIH nazivaju agresijom. Izuzev nekoliko idiota koji slave El Fatihov čin dekaptacije (odrubljivanja glave) posljednjem vladaru Bosne Tomaševiću, nitko lucidan unutar BH društva ne slavi Osmanlije kao nešto dobro za BIH. 4 stoljeća njihove okupacije nad našom zemljom ovu zemlju bacili su u pusto zaostajanje, i da nije bilo industrijske revolucije 50-ih BIH bi i danas bila zemlja kozjih putova i nepismenog svijeta. Međutim, lik po imenu Kavazović, koji je spletom okolnosti naslijedio rigidnog Cerića, koji se kleo u turske korijene, začudo, ne odskače puno od njega. Kavazović je naime jučer na otvorenju Karađozbegove medrese u Mostaru izjavio kako su Osmanlije “naši preci”. Budući da Hrvati i Srbi također baštine patriotizam prema ovoj zemlji, a budući da su Bošnjaci najgrlatiji u svom navodnom patriotizmu zanimljivo je da niti jedan bošnjački intelektualac niti udruga, ili stranka, još uvijek nije osudila ovu izdajničku, antibosansku i antidržavnu izjavu prvog čovjeka Islamske zajednice u BIH koji je agresore i okupatore BIH nazvao “našim precima”.

Hoće li itko od njih tražiti da se Kavazović ispriča, hoće li imami, i hodže patriotske bosanskohercegovačke orijentacije tražiti njegovu smjenu, ili barem javnu ispriku ostaje za vidjeti.

Budući da se Kavazović nacionalno izjašnjava kao Bošnjak, barem bi trebao pojasniti kako je moguće da su preci jedne slavenske nacije, Turci mongolskih korijena?

poskok.info

 


uskrs ephzhb