Published On: Čet, sij 17th, 2013

PATRICK OD ANKARE: Ponudit ću paket ustavnih promjena, k'o fol kao nekakav stav NVO-a

Iako je potpuno usvojio bošnjačku dnevnopolitičku terminologiju koja se svodi na “Nema teritorijalne jedinice, nema izborne jedinice, nema kanala na hrvatskom jeziku, nema ravnopravnosti al smo za ravnopravnost, ne lažemo samo ne govorimo istinu,  mi smo demokrate i želimo modernu BIH” Patrick Moon i dalje mrtav hladan poziva Hrvate da se uključe u njegov eksperiment znan kao “NVO mafija crta zemlju bosansku”.
 
U projektu koji je već unaprijed propao budući da svakojake mape crta isključivo sarajevska čaršija, koja je do sada u pravilu “rušiteljima Bosne” nazivala one koji su mape crtali prije njih sudjeluju uglavnom sateliti unitarističke političke ideje.
Američka ambasada, kao organizator ovog “dijaloga” u kojem dijaloga nema, unaprijed se delegitmirala kao dobar moderator pregovora budući a da se prvi Amer u državi i prije popisa stanovništva u BIH koji službeno još nije niti počeo, javno nekoliko puta za redom izjasnio, barem u praksi,  kao klasični politički Bošnjak. Ovaj česti gost na roštiljima na obiteljskim imanjima SDP-ovaca ui SDA-ovaca  u BIH, često je i rigidniji u svojim istupima prema hrvatskom pitanju u BIH od samih bošnjačkih lidera. Kome se dokazuje? Tko ga je šarmirao? Za kog on uopće radi?
Zna li centrala u Washingtonu da im je ovaj bivši šef diplomacije u Kongu, Afganistarnu i drugim zemljama radikalnog islama netko tko ne može razumijeti kompleksnost BH društva i da prosta praksa podržavanja sekularnih muslimana koju Patrick ponavlja jednako loše u BIH kako je to radio tamo odkud je došao ovdje u Europi ne vrijedi budući da BH muslimani nisu civilizacijski ni blizu afričkim niti azijskim a niti je BIH šerijatska zemlja?
Zna li centrala u Washingtonu da im je prva faca u BIH pod potpunim utjecajem Baščaršije? Ima li itko od dužnosnika američke ambasade da lika prijavi centrali u Domovini kao fakin plaćenika i čovjeka koji svojim izjavama sramoti demokratska dostignuća razvijenog Zapada?
Podsjećamo – standardi UN-a, standardi koje provodi demokratski SAD, standardi koji su već gotovo stoljeće  dio i jasna praksa europske zajednice obitelji  nedvosmisleno propisuju obvezu osnutka javnih TV kanala ne samo na jezicima naroda u višenacionalnim zemljama nego čak i na jezicima nacionalnih manjina. No Patrick Moon je očito ili dobro obmanut ili izgubljen u prijevodu.
Američko tumačenje pojma nacije naime apsolutno ne percipira narode kao nacije. Njima je Bosnia sama po sebi “nation” a shvaćanje konsocijacijskih demokracija  kakvih je pregršt u Europi viša matematika. Jednostavno kazano, lika koji ne konta ni aritmetiku poslali su nam da rješava matricu trećeg reda.
Koliko će se još saudijske nafte odliti za USA i koliko će raketnih nosača Turci namjestiti prema Bliskom Istoku za interese Amerike prije nego u BIH Washington pošalje pravog demokratu Amerikanca umjesto ove sramote i političkog talibana kakav je  Moona ostaje samo pitanje vremena.
No nakon posljednjih istupa g. Patricka , jasno je kako je američka politika , tako i sama inicijativa potpuno iskompromitirana stvar. Princip u kojem te netko zove da sudjeluješ u dijalogu, dok ti unaprijed jamči da niti minimum onog što predlažeš neće biti usvojen ipak je praksa koja bliska nekadašnjim komunističkim diktaturama. Sramotna je razina na koju je spala prva glava Amerike u Bosni.
On svojim istupima, svakim danom, satom, i minutom, sramoti zemlju koja si voli tepati da je svjetski policajac demokracije. Možda je SAD na Istoku i donijela svjetlo demokracije nekim narodima, no u BiH, Patrick Moon donio je samo ono što su tražili Davutouglu i Saudijci. Potpuni mrak, potpuni prestanak dijaloga i jačanje nacionalizma.
On koji je uvođenjem Platforme nacionalizam vratio na razine 90-ih, izjavama protiv kanala na hrvatskom jeziku samo dodatno jača etničke podjele i novi val nacionalizma. Iako se načelno bori protiv njih.
Naime ako je itko u ovoj zemlji udaljio Hrvate od BIH, produbio etničke podjele i jaz među narodima onda su to televizije na bošnjačkom jeziku. Naročito FTV. Čiji jezik svi , kako reče Patrick razumijemo. Iako bi bolje bilo da ne razumijemo. Manje bi se mrzili.
Patrick to zna. Al kaki. Ko Suljo, Zlajo i Fahro zajedno.
nzirdum l poskok.info