Published On: Sub, pro 22nd, 2018

PARANOJA oko dočeka: Pušenje će svirati, a Demokratska fronta s UZP promašila ceo fudbal

Pojedini mediji objavili su kako se radi o pritiscima da se zbog izjava Davora Sušića otkaže nastup Pušenju,a korak dalje, rekli bismo predaleko, otišla je Demokratska fronta.

”Za doček Nove godine u Mostaru nastupit će S.A.R.S., Zabranjeno pušenje, DJ ROOF AW i Dobre vibracije, kako je i planirano”, potvrđeno je portalu Bljesak.info iz organizacijskog tima dočeka na mostarskoj šetnici.

Iz tima Mostar 2024 nam je rečeno kako koncert Zabranjenog pušenja za doček Nove godine u Mostaru nije upitan niti se vrše bilo kakvi pritisci na bend kako se to nagađa u pojedinim krugovima. Konferencija za medije nije održana jedino jer sudionici dočeka nisu mogli nazočiti. I iz benda Zabranjeno pušenje potvrđeno nam je kako je riječ o izmišljotinama.

”Dolazimo svirati i zabaviti ljude”, rekli su za Bljesak.info iz benda.

Novi datum pressice

”S obzirom da se u pojedinim medijima pojavila informacija o navodnim razlozima otkazivanja konferencije za novinare u vezi s novogodišnjim dočekom, obavještavamo medije kako konferencija za novinare nije ni bila zakazana. Interno je bila planirana, ali nismo je mogli uskladiti s obavezama svih izvođača koji će nastupiti za doček Nove godine. Konferencija za novinare bit će održana 27.12.2018. u Centru za kulturu s početkom u 11 sati”, odgovorili su iz Tima Mostar 2024, koji je zadužen za organizaciju dočeka Nove godine u Mostaru.

Naime, mediji su bili obaviješteni o pressici u petak, ali je ona otkazana pa se, zbog nenavođenja neodržavanja konferencije za medije, počelo govoriti kako je doček upitan zbog intervjua frontmena Zabranjenog pušenja u kojem se dotiče politike – Dragana Čovića i Željka Komšića.

Pojedini mediji objavili su kako se radi o pritiscima da se zbog izjava Davora Sušića otkaže nastup Pušenju, a korak dalje, rekli bismo predaleko, otišla je Demokratska fronta.

Tako je Županijski odbor ove stranke u HNŽ-u priopćio kako ”najoštrije osuđuje staljinističko – komunističke metode pritisaka na grupu Zabranjeno pušenje od strane promotora politike Udruženog zločinačkog poduhvata, odnosno metode koje rezultiraju zabranom novogodišnjeg koncerta ove grupe u Gradu Mostaru”.

DF proziva komuniste?!

”Udbaški konvertiti, dojučerašnji komunisti preobučeni u odore nacionalista, zaneseni idejom rehabilitacije verbalnog delikta te idejom zabrane iznošenja slobodnog mišljenja i prava na politički stav, nastoje građanima Mostara uskratiti i novogodišnju zabavu, i to samo zbog toga što se ne slažu s političkim stavom kojeg je nedavno izrazio Davor Šučić, frontmen grupe Zabranjeno pušenje”, navodi DF te spominje naciste i staljiniste koji su ”u svojim krvavim pohodima prvo dolazili po umjetnike pa onda po druge politički, rasno, vjerski i nacionalno nepodobne građane”.

”Ukoliko, grupi Zabranjeno pušenje”bude zabranjeno održavanje koncerta, i to uslijed pritisaka od strane totalitarne manjine, i ukoliko ta totalitarna manjina u konačnici uspije da odnese pobjedu nad voljom većine građana Grada Mostara, bit će to poraz cjelokupnog društva, ali u uvod u eliminaciju političkih neistomišljenika koja se od strane anticivilizacijskih i neeuropskih politika i njihovih megafona, već uveliko najavljuje”, navodi DF HNŽ-a u priopćenju.

Naime, Sušić je u intervjuu za Oslobođenje rekao kako ”nije Hrvat po mjeri Dragana Čovića”, ali da Hrvate u BiH treba razumjeti te da smatra da je i sam Daytonski sporazum zreo za izmjenu jer sudeći po rezultatima Općih izbora iz 2018. godine, došlo je vrijeme za restrukturalizaciju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare