Published On: Sri, kol 4th, 2021

PARADOKS: Socijal-liberalna stranka iz članstva želi izbaciti osobu koja ima stavove drugačije od vrha stranke

Amru Zulfikarpašić danas navodno izbacuju iz članstva Naše stranke: Za sve je kriva Sanja Renić, angažovala sam advokata! Kojović bez komentara

Redakcija portala Source.ba došla je jutros do ekskluzivne informacije da da se Amri Zulfikarpašić navodno priprema „šut karta“ iz Naše stranke, a sve zbog jednog njenog televizijskog gostovanja. Amra je dugogodišnja članica stranke i trenutno obnaša funkciju gradskog vijećnika u gradu Sarajevu, ispred Kluba gradskih vijećnika Naše stranke.

Danas će se ovo pitanje uvrstiti na dnevni red pri zasjedanju stranačkog odbora u Sarajevu – potvrdio je to za Source.ba i sam Predag Kojović iz Naše stranke. Dodao je da nema neki specijalan komentar osim da će ovo pitanje biti jedno u nizu u toku današnjeg zasjedanja.

Iz prve ruke saznajemo da je Amra Zulfikarpašić uzela advokata koji će je zastupati u ovom slučaju. Gospođa Zulfikarpašić navodi da je za kompletnu situaciju navodno kriva (još uvijek) stranačka kolegica iz Zenice, gospodična Sanja Renić,  članica Predsjedništva Naše stranke i članica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.


Istina je da je pokrenuta procedura, na način koji ne odgovara jednoj demokratskoj liberalnoj stranci za koju sam sigurna da NS jeste. Stoga smatram da će Predsjedicništvo prepoznati namjere podnosilaca zahtjeva i zaštiti NS od insinuacija nezakonitosti i nedemokratičnosti odbacivanjem zahtjeva“ kazala je Zulfikarpašić u jutrošnjem razgovoru za Source.ba portal.


Ona smatra da je za sve kriva Renić, te smatra da osoba koja nekog na funkciji može nazvati „smećem“ (misli se na Željka Komšića), nema pravo da vrši ovakvu vrstu pritisaka i uvođenja nemira unutar stranke.

Ne bih da kažem ime, ali poručujem da sam angažovala advokata i posavjetovati ću se o daljnjoj proceduri, nakon što se održi ta današnja sjednica NS-a – navela je Zulfikarpašić u razgovoru za Source.ba portal.


„Nemojte sada o toj temi! Ne želim ništa da govorim, stranka je danas na zasjedanju i konačna odluka će se znati u popodnevnim satima“ kratko je prokomentirao Kojović na naš telefonski upit o eventualnom izbacivanju Zulfikarpašić iz članstva Naše stranke.


Pratit ćemo situaciju u toku dana, te objaviti nove detje o ovom slučaju.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x