Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

PAR RADIKALA VEĆ ČINI OGROMNU ŠTETU CIJELOJ ZEMLJI The Sun: “Ne puštajte ih u EU! BIH je uzgajalište terorista!”

Must Read

U debati pred skori referendum o ostanku Velike Britanije u EU, tabloid The Sun je objavio iscrpan tekst u kojem tvrdi da bi ulazak BiH u EU ugrozio sigurnost Velike Britanije.

The Sun navodi i podatak da je BiH domovina za oko tri milijuna muslimana te da se oko 300 njih priključilo formacijama IDIL-a. The Sun tvrdi da se zastave ISIL-a već vijore po nekim selima u BIH što je točan podatak. Međutim BIH javnost se ne zamara time budući da je puno veći problem u BIH taj što se na BH brdu iznad BH rada pojavio grb koji je legalni dio BH heraldike i nalazi se na grbu Federacije BIH. Znakovito je da ISIL-ove zastave u BIH nisu izazvale toliko reakcija. No taj podatak koji je The Sun iznio Klix ne komentira.

Pored netočnog broja muslimana u BiH, The Sun povezuje terorističke napade na Charlie Hebdo i dvoranu Bataclan navodima da je korišteno oružje porijeklom iz BiH time indirektno navodeći da BiH ima veze sa terorističkim napadima u Parizu.

Slika zaslona 2016-04-11 u 13.15.53

Oružje koje je korišteno u napadu na Charlie Hebdo proizvela je srbijanska “Zastava”, dok su korišteni meci porijeklom iz BiH, ali su izvezeni još za vrijeme SFRJ, pa doista nije korektno to trpati Bosni i Hercegovini.

Činjenica da je ovo oružje korišteno u napadima do sada je povezivana sa krijumčarenjem oružja s Balkana u europske zemlje, ali nema dokaza da je BiH, ili neka druga zemlja Balkana, imala bilo kakve veze sa teroristima koji su izveli napad tvrdi Klix koji osuđuje ovaj članak.

Slika zaslona 2016-04-11 u 13.11.10

The Sun upozorava i da bi, ako Britanija ostane u EU a BiH postane članica EU, britanski porezni obveznici morali izdvojiti milione funti koje bi se morale poslati BiH da bi ojačala svoju ekonomiju. Gori scenarij od oduzimanja novca britanskim građanima samo je, implicira The Sun, mogućnost da taj novac završi u rukama terorista.

The Sun kritizira i podršku Njemačke i Velike Britanije ubrzanom putu BiH u EU, kao i odluku Europske komisije da BiH dodijeli značajnu pomoć za infrastrukturne projekte.

The Sun navodi i izjavu britanskog parlamentarca Petera Bonea koji je izričit da EU ne bi ni trebala razmatrati zahtjev BiH za članstvo u EU.

Tekst je opremljen fotografijama scena napada iz Pariza uz koje je navedeno da je korišteno oružje u ovim napadima iz BiH kao i fotografijama pripadnika IDIL-a porijeklom iz BiH.

Bataclan concert hall ... some of the firearms used in last November's IS attacks were sourced in Bosnia
Bataclan concert hall … some of the firearms used in last November’s IS attacks were sourced in Bosnia Mirrorpix

“Although Bosnia’s accession is not as imminent as Turkey’s, the very fact that the EU is in talks with a country which has become a hub for Islamic terrorists proves that the UK’s continued membership of the EU will put our national security at risk.”

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -