Published On: Čet, stu 7th, 2013

Papa stao i poljubio bolesnog čovjeka prekrivenog čirevima

Papa Franjo prekinuo je opću audijenciju na Trgu sv. Petra u srijedu kako bi zagrlio i poljubio teško bolesnog čovjeka prekrivenog čirevima. Nastavio je moliti s njim i blagoslovio ga. Muškarac boluje od bolne neurofibromatoze, koja je genetska, a ne zarazna. Međutim, oboljele često društvo odbacuje zbog izgleda.

Papa nije imao problema s tim. Još jednom pokazao je nevjerojatnu ljudskost i dirnuo srca mnogih. Fotografije su se vrlo brze proširile internetom i izazvale brojne pozitivne komentare.

Prije toga, Papa Franjo pozvao je ljude da se okupe i mole za bolesnu djevojčicu koju je tek upoznao, piše Daily Mail. Prošli tjedan dozvolio je dječaku da se ostane zabavljati na pozornici za vrijeme audijencije.

Talijanski mediji već su povukli paralelu između Pape i Sv. Franje Asiškog koji je u 13. stoljeću poljubio gubavca nakon što je primio poruku od Boga.

Ovo je samo posljednja u nizu gesta koja obilježava Papin pontifikat od proljeća ove godine. Prao je noge maloljetnim delinkventima, osobno zvao preživjele s broda kod Lampeduse, slao novac umirovljenici koja mu se požalila da je pokradena, zvao beskućnike na večeru.