Published On: Pon, sij 30th, 2023

Papa poziva Izraelce i Palestince da okončaju spiralu smrti

Papa Franjo pozvao je Izrael i Palestince na dijalog u potrazi za mirom i osudio nedavno nasilje u regiji. Nakon nedjeljne molitve Angelusa u Rimu Papa je rekao da je jako ožalošćen zbog vijesti o ubijenim Palestincima u izraelskim protuterorističkim operacijama i smrti izraelskih Židova u napadu na sinagogu u petak.

“S velikom boli slušam vijesti koje dolaze iz Svete zemlje. Spirala smrti, koja raste svakim danom, ubija ono malo povjerenja koje postoji između ova dva naroda”, rekao je.

“Pozivam dvije vlade i međunarodnu zajednicu te ih molim da odmah, bez gubljenja vremena, pronađu druge puteve, koji uključuju dijalog i iskreno traženje mira”, dodao je Papa.

Netanyahu: Odgovorit ćemo snažno, brzo i precizno
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je snažan, brz i precizan odgovor na napad na sinagogu u predgrađu Jeruzalema, a izraelska vojska poslala je još vojnika na okupiranu Zapadnu obalu.

Napad u Jeruzalemu uslijedio je nakon izraelske vojne operacije u gradu Jeninu na Zapadnoj obali u četvrtak u kojoj je ubijeno devet Palestinaca, uključujući sedam naoružanih napadača, i prekogranične vatre između Izraela i Gaze u petak. Najmanje 30 Palestinaca, militanata i civila, ubijeno je na Zapadnoj obali od početka siječnja./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
1 mjesec prije

Papa legenda svaka njegova zlata vrijedi , moj dobri Franjo lijepo bi bilo pa makar i silom natjerati na pomirenje ali đžaba nažalost točno da je čovjek ovca svoje vrste.

Lijaba
Lijaba
1 mjesec prije

Kao sto reče Natenyahu, nije bila Hitleova ideje da izvrši holokaust, već je to bio uslov i prijedlog Muftije Jeruzalemskog inače velikog prijatelja Hitleova! Kad je Hitler rekao da će ih sve protjerati Muftija je rekao ne jer će većina od njih doči u Palestinu! Ne protjerati nego pogubiti i spaliti! Tako reče Muftija u Novembru 1941!! A u Aprilu 1943 tog istog muftiju u Sarajevu su dočekale desetine hiljada oduševljenih muslimana!!

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Lijaba
1 mjesec prije

to je danas Cerić

Krstaš No 1.
Krstaš No 1.
1 mjesec prije

Našao se katolik da uči jevreje i muslimane, kao da su oni budale pa ne znaju da je dijalog najbolje rješenje.