Published On: Čet, lis 8th, 2015

PAPA: Politika ne podupire obitelj i odlučuje se za takozvane “inkluzivne” , ali “birokratske” i “suhoparne” modele


Papa Franjo je u srijedu optužio politički svijet da ne podupire obitelj i odlučuje se za takozvane “inkluzivne” , ali “birokratske” i “suhoparne” modele.
“Obitelj ne uživa priznanje”, rekao je Jorge Bergoglio pred tisućama vjernika okupljenih na Trgu Svetog Petra, trećeg dana sinode posvećene obitelji.
“Organizacija zajedničkog života uvijek više zapinje na birokraciji, potpuno stranoj temeljnim ljudskim vezama, a socijalne i političke navike nose obilježja degradacije, agresivnosti, vulgarnosti i prezira, koji su ispod nivoa i minimalnog porodičnog odgoja”, optužio je.
Potrebna je “snažna injekcija obiteljskog duha” u društvu, preporučio je Papa i naglasio da “stil građanskih, gospodarskih, profesionalnih odnosa građana izgleda vrlo racionalno, formalno, organizirano, ali jako sterilno, suhoparno, beživotno i anonimno i ponekad nepodnošljivo”. “Taj odnos pokušava biti inkluzivan, ali sve veći broj osoba prepušta samoći i odbijanju”, dodao je Papa.
”Obitelji dobro znaju osjećaj ponosa zbog pripadnosti njenih sinova ili kćeri, a ne da se neki osjećaju robovima, strancima ili samo brojevima na osobnoj iskaznici”, rekao je papa Franjo.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare