Published On: Pet, lis 15th, 2021

PAPA: Pobačaj je ubojstvo

Zdravstveni radnici imaju neotuđivo pravo na priziv savjesti u slučaju pobačaja, izjavio je papa Franjo u četvrtak, rekavši da je pobačaj “ubojstvo”.

Najmanje treći put u mjesec dana Papa je snažno govorio protiv pobačaja koji je važno političko pitanje u brojnim zemljama, uključujući SAD. Prošloga tjedna žalbeni sud je privremeno vratio na snagu restriktivni zakon o pobačaju u Teksasu, po kojemu je pobačaj zabranjen od šestog tjedna trudnoće.

”Danas je postalo pomalo moderno misliti da bi bilo dobro ukloniti priziv savjesti. O tome nikada ne bi trebalo pregovarati, to je ultimativna odgovornost zdravstvenih radnika”, kazao je Papa na konferenciji bolničkih ljekarnika u Rimu.

Dodao je da se to posebno odnosi na pitanje pobačaja te kazao: ”To je ubojstvo i nikada nije dopušteno biti sudionik”.

Prošloga mjeseca Papa je novinarima na povratku iz Slovačke kazao da je pobačaj ubojstvo, ali i kritizirao dio katoličkih biskupa u SAD-u, zagovornika zabrane pričešćivanja političara koji podržavaju pravo na pobačaj, što se odnosi na Joea Bidena.

Većina zemalja ima zakone koji predviđaju neki oblik priziva savjesti zdravstvenih radnika, a aktivisti za pravo na pobačaj tvrde da svi liječnici ne ispunjavaju dužnost da upute žene drugom liječniku. U nekim skandinavskim zemljama liječnicima je zabranjeno odbiti pružiti bilo kakvu legalnu medicinsku skrb, prenosi Hina.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
ŠOKAC
ŠOKAC
Gost
6 dana prije

Za sada prateći ovog Papu..najbolji..realan…hoda po zemlji..