Petak, 21 lipnja, 2024

PAPA OTPILIO DALAJ LAMU: Ne želi susret zbog odnosa s Kinom

Must Read

Papa Franjo neće primiti Dalaj-lamu u privatnu audijenciju jer bi to moglo naštetiti ionako krhkim vatikansko-kineskim odnosima, objavio je u petak Vatikan.
Dalaj-lamin zahtjev odbijen je “iz očitih razloga koji se tiču te složene situacije” u odnosu na Kinu, rekao je vatikanski glasnogovornik. Tibetski duhovni vođa Dalaj-lama shvaća tu situaciju, dodao je.
Dalaj-lama bit će u Rimu na summitu dobitnika Nobelove nagrade za mir, a talijanskim je medijima rekao kako se obratio Vatikanu sa željom da se susretne s Papom, ali da mu je rečeno kako to bilo nezgodno.
Katolička Crkva u Kini podijeljena je na dvije zajednice, službenu Crkvu koju još zovu Domoljubna udruga, a odgovara komunističkoj partiji, te tajna, neslužbena Crkva koja je odana jedino papi u Rimu.
Vatikanski dužnosnik koji je molio da ostane anoniman kaže kako “ta odluka nije donesena zbog straha nego radi izbjegavanja patnji za one koji već ionako trpe”, što se odnosi na papi odane kineske katolike.
Vatikan kaže kako se papa neće sastati ni s jednim dobitnikom Nobelove nagrade za mir, a da im je državni tajnik kardinal Pietro Parolin poslao poruku u papino ime.
Prethodni papa Benedikt XVI. sastao se s 2006. Dalaj-lamom koji je nakon neuspješnog ustanka protiv kineske vlasti 1959. pobjegao u Indiju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Čović: Čim završe izbori, pitanje svih pitanja će biti izborni zakon

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas je u Sarajevu organizirao tiskovnu konferenciju, odnosno "druženje s medijima" u okviru već ustaljene...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -