Published On: Pon, kol 2nd, 2021

MEĐUGORJE Papa poslao poruku mladima koji Gospin rođendan slave na krivi datum: “Isus vas poziva da idete za njim!”

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima 32. Međunarodnog molitvenog festivala Mladifest u Međugorju koji je službeno započeo u nedjelju, a okupio više desetina tisuća mladih sa svih strana svijeta.

Mladifest je inače festival pokrenut u čast rođendana Blažene Djevice Marije. Međutim, na Mladifestu  Crkva Međugorska slavi rođendan Gospe na datum koji se temelji na tvrdnjama vidioca i koji se znatno razlikuje od službenog stava Crkve o datumu rođena Gospe.  Crkva službeno slavi Gospin rođendan na blagdan Male Gospe.

Papa je mladim sudionicima u Međugorju poručio kako i njih Isus poziva neka idu za njim.

Dopustite se osvojiti njegovim pogledom koji je pun ljubavi i koji nas oslobađa od zavodništva idola i od lažnog bogatstva koje obećava život, ali donosi smrt. Ne bojte se primiti Kristovu Riječ i prihvatiti njegov poziv – stoji, uz ostalo, u Papinoj poruci.

Pozvao je mlade da mole za njega te im poručio da i on moli za njih te im šalje blagoslov.

Mala Gospa je spomendan rođenja Blažene Djevice Marije. Slavi se 8. rujna svake godine. Marijino rođenje je pretkazano i naviješteno u Starom zavjetu. Nakon pada Adama i Eve u grijeh, Bog im se ukazuje, prekorava ih i tjera ih iz zemaljskog raja. Bog govori zmiji: “Neprijateljstvo ja zamećem izmedu tebe i žene, izmedu roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu” (Post 3,15). Drugi vatikanski sabor naučava, da je Marija proročki označena u tome obećanju o pobjedi nad zmijom. Mariju je porodila njezina majka, sveta Ana oko 20. godine prije Krista. Očuvana je od svake mrlje istočnoga grijeha od trenutka svoga Bezgrešnog začeća.Mala Gospa je zaštitnica Čakovca, Solina, Voćina, Lopara, Bitelića, Grabovca, Baderne[1], Donjih Crnogovaca i drugih mjesta.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x