Published On: Sat, Sep 26th, 2015

PAPA FRANJO POSTAJE ROCK ZVIJEZDA Uskoro izlazi progresivni rock album pape, poslušajte prvi single 'Probudi se!'

PAPA FRANJO POSTAJE ROCK ZVIJEZDA Uskoro izlazi progresivni rock album pape, poslušajte prvi single 'Probudi se!'

Papinoj poruci glazbenu “prog-rock” podlogu daju sintesajzeri, rogovi i električne gitare koje su Rolling Stone podsjetili na bend Godspeed You! Black Emperor

Krajem studenog ove godine pojavit će se rock album ‘Wake Up!’ (‘Probudi se!’) s papom Franjom koji će i tim putem širiti svoje poruke nade, vjere i jedinstva. Uz glazbenu podlogu koja varira od pop rocka do gregorijanskih napjeva, papa Franjo se svojim porukama obraća slušateljima na talijanskom, engleskom, španjolskom i portugalskom jeziku.
Dok poglavar Katoličke crkve oduševljava mase tokom svoje posjete SAD-u, američki magazin Rolling Stone predstavio je pjesmu s ovog nadolazećeg albuma. Radi se o ‘Wake Up! Go! Go! Forward!’ sa snimkom pape Franje u Južnoj Koreji dok je na engleskom jeziku poručivao okupljenima da se probude i pokrenu, da ne dopuste pritiscima, izazovima i grijesima da zatupe našu osjetljivost na ljepotu svetosti.
Papinoj poruci glazbenu “prog-rock” podlogu daju sintesajzeri, rogovi i električne gitare koje su Rolling Stone podsjetili na bend Godspeed You! Black Emperor.
Naslovnica albuma pape Franje

Producent albuma je don Giulio Neroni koji je radio također s Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI., te se u ovom slučaju, kaže snažno trudio biti vjeran pastoralu i osobnosti pape Franje kao pape dijaloga, otvorenih vrata i gostoljubivosti.
Poslušajte pjesmu ‘Wake Up! Go! Go! Forward!’ u izvedbi pape Franje.